Avem informatii proaspete despre noua generatie Audi A1: motoare de Polo si fara versiune in 3 usi

Avem informatii proaspete despre noua generatie Audi A1: motoare de Polo si fara versiune in 3 usi
  • Audi lanseaza noul A1 in 2018
  • Va fi dezvoltat pe o platforma noua
  • Va imparti propulsoarele cu Volkswagen-ul Polo
Distribuie pe Facebook

Surse din cadrul constructorul german de automobile au oferit detalii proaspete despre noua generatie A1. Aceasta va fi dezvoltata pe o platforma noua, iar gama de propulsoare o va imprumuta de la Volkswagen-ul Polo.

Desi au avut o luna iulie extrem de buna, reusind sa ii depaseasca pe rivalii de la BMW in ceea ce priveste vanzarile, nemtii de la Audi stiu ca trebuie sa depuna ceva mai mult efort pentru a urca pe doi in clasamentul general si cine stie, pentru a prelua conducerea segmentului premium.

Audi A1 TFSI S-Line

In acest context, Audi a anuntat ca anul viitor va lansa nu mai putin de 4 noi generatii de modele, inclusiv A1, A6, A7 si Q3. Daca despre ultimele trei mai stim cate ceva, a venit acum timpul sa aflam unele detalii picante si despre compacta A1.

Audi A1 TFSI S-Line

Surse apropiate constructorului din Ingolstadt au dezvaluit ca noua iteratie va fi dezvoltata pe platforma MQB AO, care ii va permite in primul rand sa creasca putin in dimensiuni. Mai exact, ampatamentul va ajunge la 2.564 de milimetri (+94), iar lungimea totala va depasi 4 metri.

Audi A1 TFSI S-Line

De toate acestea vor beneficia pasagerii, in special cei din spate, care se vor bucura de mai mult spatiu pentru picioare, umeri si cap.

O veste proasta pentru fanii A1-ului in 3 usi este ca noua generatie nu va beneficia de o asemenea configuratie. Audi a ales sa renunte la ea si sa ofere exclusiv o caroserie Sportback in 5 usi pentru a reduce costurile de dezvoltare. O decizie similara a fost anuntata si in cazul viitorului A3.

Audi A1 TFSI S-Line

In ceea ce priveste gama de motorizari, aceasta va fi imprumutata de la Volkswagen-ul Polo. Astfel, locul unitatii TFSI de 1.2 litri va fi luat de motorul turbo TFSI cu 3 cilindri de 1.0 litru si 115 cai putere, iar agregatul de 1.4 litri va fi inlocuit de propulsorul cu 4 cilindri de 1.5 litri si 150 de cai putere.

Audi A1 TFSI S-Line

Pachetul tehnic va fi completat de o transmisie manuala cu 6 trepte oferita in standard, una automata S Tronic cu dublu ambreiaj si 7 rapoarte inclusa pe lista de dotari optionale, iar ca tehnologii de ultima ora si sisteme de asistenta se evidentiaza display-ul Virtual Cockpit, conexiune 4G, Front Assist, City Emergency Braking sau Pedestrian Monitoring.

Audi A1 TFSI S-Line

Audi A1 TFSI S-Line

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Audi A1 TFSI S-Line
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 August 2017