Avem prima imagine cu viitorul Volkswagen T-Roc. Crossover-ul va fi lansat in vara acestui an

Avem prima imagine cu viitorul Volkswagen T-Roc. Crossover-ul va fi lansat in vara acestui an
  • Conceptul T-Roc va evolua in versiune de serie
  • Pozitionat in gama sub Tiguan
  • Debuteaza in luna iunie
Distribuie pe Facebook

Modelul T-Roc este cel mai nou crossover din gama de modele a constructorului german de automobile. Acesta va fi pozitionat sub Tiguan si este asteptat sa debuteze in luna iunie.

Noul Volkswagen T-Roc este cel mai recent raspuns al constructorului din Wolfsburg pentru segmentul crossover-elor care se afla intr-o continua dezvoltare. Acesta a fost dezvaluit sub forma de concept inca din 2014, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, insa de-abia acum va primit o versiune de serie.

Din imaginea digitala postata de britanicii de la Autocar se poate observa forma generala a noului model, care se va situa in gama sub Tiguan si va rivaliza direct cu Dacia Duster, Renault Captur, Nissan Juke sau Peugeot 2008. Deocamdata informatiile sunt destul de putine, insa stim ca noul T-Roc va masura 4.178 de milimetri lungime si va fi dezvoltat pe platforma MQB, la fel ca si Tiguan sau Golf.

Cat despre exterior, zvonurile de pana acum au fost desfiintate, iar plafonul cu partea mediana detasabila regasit pe concept, nu isi va face pana la urma aparitia pe versiunea de productie. Asta in cazul in care aceasta imagine digitala realizata cu ajutorul tehnologiei CGI este intr-adevar fidela viitorului crossover al nemtilor.

Imagine digitala Volkswagen T-Roc

Gama de motorizari va fi imprumutata in special de la Polo, insa vom intalnit si propulsoare disponibile in prezent pe Golf. Clientii vor putea opta pentru unitatile pe benzina de 1.0 litru cu 3 cilindri, sau cele de 1.5 litri cu 4 cilindri, iar pentru amatorii de diesel-uri vor exista agregate de 1.6 si de 2.0 litri. In functie de motorizarea aleasa, tractiunea va fi integrala sau pe puntea fata, iar transmisia puterii se va face prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte sau automate cu 7 trepte si dublu-ambreiaj.

Ulterior, alaturi de aceste propulsoare isi vor face aparitia cateva unitati mai prietenoase cu mediul, precum unul micro-hibrid, plug-in hybrid sau o versiune full-electrica, cunoscuta sub denumirea e-T-Roc.

Asa cum spuneam la inceptul acestui articol, noul Volkswagen T-Roc este asteptat sa debuteze oficial in vara acestui an, mai exact in luna iunie, si va fi disponibil pe piata incepand cu toamna lui 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe