Bentley anunta primul SUV din istoria sa de 95 de ani

Bentley anunta primul SUV din istoria sa de 95 de ani
  • Primul SUV din istoria Bentley va fi lansat pe piata in 2016
  • Modelul se doreste a fi cel mai puternic si luxos SUV din lume
  • Design-ul exterior va fi diferit de cel al conceptului EXP 9 F
Distribuie pe Facebook

Primul SUV din istoria de noua decenii si jumatate a britanicilor de la Bentley va fi lansat pe piata in anul 2016. Conform primelor informatii, modelul de serie va avea un design complet diferit fata de cel al concept car-ului EXP 9 F.

Cresterea neincetata a segmentului dedicat SUV-urilor continua sa faca victime printre marile istorii ale producatorilor de automobile, germanii de la Porsche cazand deja in pacat "multumita" modelului Cayenne. Din fericire pentru iubitorii de brand-uri cu o traditie bogata in modele sport si super-sport, italienii de la Ferrari au anuntat ca vor sta departe de aceasta clasa, situatie care nu se aplica, din pacate, si conationalilor lor de la Lamborghini sau Maserati.

Iar asta-i doar inceputul. Pe langa marcile auto mai sus enumarte, o alta companie cu traditie, prestigiu si renume mondial care-si va face aparitia in segmentul dedicat SUV-urilor se anunta a fi Bentley. Constructorul britanic cu sediul in Crewe a anuntat chiar in cursul acestei zile ca primul Sport Utility Vehicle (de productie) din istoria sa de noua decenii si jumatate va sosi pe piata in cursul anului 2016.

Din pacate, majoritatea informatiilor cu privire la acest subiect lipsesc momentan cu desavarsire, oficialii Bentley multumindu-se sa se rezume la afirmatia conform careia mult anticipatul sau SUV va fi cel mai luxos si mai puternic dintre toti reprezentantii acestui segment. In libera traducere, autoturismul producatorului din Marea Britanie ar putea ascunde sub capota undeva in jurul a 600 de cai putere.

Cat despre departamentul stilistic, singura fotografie disponibila pentru moment nu ne ofera foarte multe indicii despre cum va arata viitorul SUV de la Bentley, cu exceptia faptului ca aspectul sau exterior va fi complet diferit fata de cel al concept car-ului EXP 9 F, dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2012.

SUV Bentley - Teaser

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Martie 2014