BMW isi extinde gama cu 15 modele cu tractiune fata. Ce parere ai?

BMW isi extinde gama cu 15 modele cu tractiune fata. Ce parere ai?
  • BMW planuieste sa-si extinda gama cu 45 modele noi
  • 15 dintre acestea vor beneficia de tractiune fata
  • Noul BMW Seria 2 Active Tourer debuteaza la Geneva
Distribuie pe Facebook

BMW are planuri sa isi extinda gama de masini cu 45 de modele noi. Potrivit sefului de dezvoltare al companiei, Herbert Diess, brandul bavarez se va imbogati cu 30 de modele cu tractiune spate si 15 modele cu tractiune fata.

Odata cu noul Seria 2 Active Tourer, model care va fi dezvaluit la Geneva, pe 2 martie, producatorul auto din Bavaria face primii pasi in domeniul modelelor cu tractiune fata. Surprinzator insa, noul hatchback nu va fi si singurul astfel de model din curtea BMW.

O confirma Herbert Diess, sef de dezvoltare al germanilor, citat de Automotive News Europe, care a anuntat ca exista planuri pentru 15 masini din grup, inclusiv Mini, care vor avea acest tip de tractiune, dintre care cinci vor purta sigur sigla BMW.

"Pana acum am decis ca noua platforma cu tractiune fata va fi utilizata pentru a treia generatie a gamei Mini si pentru noua Serie 2 Active Tourer, model ce va deveni prima noastra masina cu acest tip de tractiune. Planul prevede in jur de 30 de modele cu tractiune spate si 15 modele cu tractiune fata (...), deci vom fi in continuare o companie axata pe modele cu tractiune spate", a precizat oficialul.

Noul BMW Seria 2 Active Tourer va ajunge in showroom-uri in aceasta vara, dupa lansarea de la Geneva, in varianta cu cinci locuri, iar pana la sfarsitul lui 2014 va fi urmat de o versiune mai mare, cu sapte locuri. Desi nu ar parea asa la prima vedere, schimbarea de platforma nu a insemnat compromisuri foarte mari, potrivit unor surse citate de revista Autocar.

Sub capota se va regasi motorul in trei cilindri supraalimentat, in timp ce in varianta mai puternica 235i va fi propulsata de un motor in patru cilindri, capabil sa ofere 231 CP si o viteza de top de 235 km/h. In aceasta combinatie, noul Seria 2 Active Tourer va ajunge de la 0 la 100 de km/h in 6.9 secunde, urmand sa aiba un consum mixt de 7.2 l / 100 de km.

Majoritatea vanzarilor noului model BMW vor proveni de pe piata europeana, insa si pietele din Asia si SUA s-au aratat interesate de viitorul BMW Seria 2 Active Tourer.

Distribuie pe Facebook
mai multe