BMW isi intregeste curand toata gama X de la X1 la X8 si chiar... X9

BMW isi intregeste curand toata gama X de la X1 la X8 si chiar... X9
  • Urmatorul pe lista ar putea fi X2
  • Cele mai mici sanse de fabricare le are BMW X8
  • BMW X9, primul SUV electric al marcii?
Distribuie pe Facebook

Abia ce au lansat BMW X4, ca nemtii semnaleaza ca acesta e doar inceputul. Ei au confirmat oficial lansarea unui varf de gama numit X7 in curand, un automobil care sa rivalizeze cu GL, dar si alte SUV-uri sunt anuntate curand.

Gama SUV-urilor BMW incepe cu X1, o masina ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Aceasta se vinde deja de ani buni si recent s-a lansat un noul model, de fapt un facelift cu imbunatatiri minore. Urmatorul la rand ar putea fi BMW X2, o varianta cu doua portiere a lui X1, cu o caroserie SAC, adica Sports Activity Coupe, precum X4 si X6. In fapt, versiunea coupe a lui X4 s-ar putea numi... cum altfel, decat X2.

La rand este deja cunoscutul si celebrul X3, un SUV in toata regula, care deja este la o varsta venerabila. Acesta este urmat de cel mai nou membru al familiei, un BMW X4, adica fratele mai mic al lui X6, un SAC ce ofera dinamism si sportivitate intr-un pachet compact. BMW X4 s-a lansat pe piata anul acesta si in Romania acum cateva luni.

In ordinea numerelor de pe haion, urmeaza BMW X5, veteranul gamei X. Aici nu se intrevad modificari majore prea curand, noua generatie lansandu-se la finele anului trecut. Evident, variantele M, atat pe benzina, cat si pe motorina, nu au ezitat sa apara, BMW X5 din zilele noastre avand chiar si 555 cp. La fel de cunoscut, dar mai putin cumparat, este modelul X6, cunoscut pentru faptul ca deschis drumul in categoria vehiculelor multifunctionale cu o caroserie Coupe, de unde si numele SAC. Dupa BMW X6 vor aparea si caroserii similare la Mercedes, Audi si Porsche.

Pana la X6 inclusiv, toate modelele din gama cu tractiune integrala erau destul de previzibile, inclusiv X2 care momentan este doar pe hartie. Mai departe insa, numai X7 a fost confirmat oficial de catre BMW. O masina de mari dimensiuni, disponibila si cu 7 locuri, menita sa rivalizeze cu Mercedes-Benz GL. Acest model isi va face aparitia in 2015, fiind urmat, se pare, de BMW X8, varianta SAC a acestuia, adica o masina si mai mare decat X6.

Cat despre ultimul numar din catalog, X9, acesta s-ar putea lansa dreptu un SAV sau un SAC electric. Cel mai probabil, acesta va face parte din divizia 'i' a marcii, acolo unde sunt incadrate cele doua creatii futuriste care 'tin cu natura', BMW i3 si BMW i8. Nu trebuie sa ne mire daca vom vedea in curand pe piata un BMW i9, o masina de teren electrica.

Distribuie pe Facebook
mai multe