BMW lanseaza la Shanghai noul M4 CS cu 460 de cai sub capota

  • BMW lanseaza noul M4 CS
  • Se situeaza in gama intre Competition Package si GTS
  • Porneste de la 116.900 de euro in Germania

Constructorul bavarez de automobile a lansat M4 CS cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, care se afla in plina desfasurare. Aceasta versiune se situeaza intre M4 Competition Package si extremul M4 GTS, si va fi produsa pana la mijlocul anului viitor.

BMW pregateste de ceva vreme un inlocuitor viabil pentru M4 GTS, a carui productie a fost oprita cu putin timp in urma, iar acum, dupa o multime de fotografii si video-uri spion, a venit momentul sa facem cunostinta cu ceea ce va fi cunoscut drept cel mai puternic M4 din gama.

BMW M4 CS

Botezat sugestiv CS, sportiva germana se va situa in gama intre versiunea Competition Package si varful de gama GTS. Nu stim cu siguranta cate exemplare vor fi fabricate, insa unele voci sustin ca M4-le CS se va afla pe linia de productie pana la mijlocul anului viitor, fiind astfel o serie limitata, la fel ca si fratele GTS.

BMW M4 CS

Pe scurt, acest ultim model din gama este o combinatie intre cele doua versiuni amintite mai sus, insa propune deasemenea si cateva noutati. Fiind vorba despre o masina cu un caracter sportiv accentuat, inginerii bavarezi s-au concentrat pe o reducere a greutatii totale cu pana la 32 de kilograme fata de M4-le standard. Acest obiectiv a fost atins cu ajutorul mai multor elemente de caroserie confectionate din plastic intarit cu fibra de carbon, precum plafonul, difuzorul de aer, splitter-ul din fata si aripa spate.

BMW M4 CS

Clientii vor putea alege mai multe nuante exterioare, inclusiv Lime Rock Grey, Alpine White, San Marino Blue, Sapphire Black sau Frozen Dark Blue, iar pachetul este completat de frane performante cu 6 pistonase pe fata si 4 pe spate, discuri carbon ceramice, o suspensie mai rigida, jante de 19 inch pe fata si de 20 pe spate si un sistem de evacuare cu iesiri de 80 de milimetri, imprumutat de la M4-le Competition Package.

BMW M4 CS

Sub capota, propulsorul de 3.0 litri twin-turbo a fost si mai mult modificat de inginerii diviziei M, astfel ca dezvolta acum 460 de cai putere si 600 Nm cuplu. Atunci cand dispune de o transmisie automata cu sapte rapoarte si dublu-ambreiaj, noul BMW M4 CS accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 3.9 secunde si are o viteza maxima de 278 de km/h.

BMW M4 CS

Potrivit constructorului bavarez de automobile, cel mai puternic M4 din gama va porni de la 116.900 de euro in Germania, urmand ca pentru celelalte piete de desfacere, pretul sa fie anuntat ulterior. Acest model va ajunge in America de Nord la inceputul anului viitor si va costa peste 100.000 de dolari.

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

BMW M4 CS

Vezi toate pozele (50) Poze BMW M4 CS
mai multe