BMW pregateste un model Seria 1 Sedan cu tractiune fata

BMW pregateste un model Seria 1 Sedan cu tractiune fata
  • BMW pregateste un model Seria 1 Sedan cu tractiune fata
  • Automobilul va concura cu Audi A3 Sedan si Mercedes CLA
  • Lansarea pe piata va avea loc in cursul anului 2017
Distribuie pe Facebook

BMW pregateste o berlina cu tractiune fata care este cunoscuta in cadrul companiei drept "NES" (New Entry-level Sedan). Cel mai probabil, noul sedan va purta sigla Seria 1 atunci cand va fi lansat, in anul 2017.

Intra intr-o noua gama de modele

Jurnalistii britanici de la Autocar spun ca insusi Norbert Reithofer, boss-ul BMW, a dat unda verde proiectului NES. BMW Seria 1 berlina se alatura astfel unei game noi a constructorului german, gama din care fac parte vehicule cu tractiune fata.

Primul model din noua gama este versiunea de productie a lui BMW Compact Active Tourer, autoturism ce va debuta anul viitor la Salonul Auto de la Genvea, urmat fiind de cea de-a doua generatie a lui BMW X1, programata pentru lansare in 2015.

Seria 1 sedan "este parte integranta a planului nostru de dezvoltare", a dezvaluit o sursa din cadrul companiei bavareze. "Va fi un stalp important in viitoarea gama Seria 1, in special pe piata din SUA si China, unde vanzarile unui model premium de dimensiuni mici, cu patru usi, sunt in crestere", a mai punctat sursa citata.

Noul BMW NES va deveni astfel cel mai ieftin sedan din gama, inlocuindu-l pe actualul Seria 3. El va fi construit pe platforma UKL (Unter Klasse, adica entry-level) pe care se va baza si noul Mini hatchback, ce urmeaza a fi lansat in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din luna noiembrie a acestui an.

In standard vine cu tractiune fata

Astfel, NES va intra in productie abia peste trei ani, in 2016, fiind concurentul direct pentru recent lansatele Audi A3 sedan si Mercedes-Benz CLA. Ca si competita sa, BMW Seria 1 sedan va veni in standard cu tractiune fata si, optional, cu tractiune integrala.

Motoarele noului automobil vor fi atat in 3, cat si in 4 cilindri, unitati pe benzina si motorina, cu posibilitatea dezvoltarii ulterioare a unei versiuni plug-in hibrid.

Limuzina BMW Seria 1 va preceda cea de-a treia generatie a hatchbackului cu acelasi nume, care va evita astfel sa primeasca tractiune spate in favoarea celei pe puntea fata.

Distribuie pe Facebook
mai multe