BMW Seria 2 Active Tourer: Iata cum arata primul BMW cu tractiune fata!

BMW Seria 2 Active Tourer: Iata cum arata primul BMW cu tractiune fata!
  • BMW a dezvaluit primele fotografii ale noului Seria 2 Active Tourer
  • Automobilul bavarez va debuta in mod oficial luna viitoare, la Geneva
  • Lista cu specificitatii include tractiune fata si trei motorizari
Distribuie pe Facebook

Bavarezii de la BMW continua seria premierelor absolute si ne dezvaluie astazi primul sau automobil cu tractiune fata, noul Seria 2 Active Tourer.

Ultima perioada de timp a marcat numeroase schimbari in gama bavarezilor de la BMW, producatorul de automobile din Munchen lansand la sfarsitul anului trecut atat primul sau model complet electric, cat si primul sau supercar hibrid. De asemenea, tot in decursul anului trecut / la inceputul acestui an, germanii au mai venit pe piata si cu prima Serie 2, respectiv prima Serie 4 lansate vreodata.

BMW Seria 2 Active TourerBMW Seria 2 Active Tourer

BMW Seria 2 Active Tourer

Iar surprizele nu se opresc aici. Bavarezii de la BMW vor profita de cea de-a 84-a editie a Salonului Auto de la Geneva, eveniment ce se desfasoara in perioada 6 - 16 martie 2014, pentru a dezvalui in fata intregii planete primul automobil cu tractiune fata din intreaga sa istorie. Botezat BMW Seria 2 Active Tourer, modelul cu pricina marcheaza si o alta premiera, reprezentand totodata primul minivan oferit vreodata de producatorul de automobile din Munchen.

Asadar, acestea fiind spuse, noul BMW Seria 2 Active Tourer este construit pe aceeasi platforma precum ultima generatie a hatchback-ului Mini si este similar ca dimensiuni cu Mercedes B-Class, masurand 4.342 milimetri in lungime, 1.800 milimetri in latime, 1.555 milimetri in inaltime, respectiv 2.670 milimetri in ampatament.

BMW Seria 2 Active Tourer

BMW Seria 2 Active TourerBMW Seria 2 Active Tourer

In ceea ce priveste gama de motorizari, primul automobil cu tractiune fata al producatorului bavarez va fi disponibil la lansare in compania a numai trei propulsoare, dintre care unul in trei cilindri, iar restul cu patru cilindri. Altfel spus, versiunea de baza este reprezentata de modelul 218i, care ascunde sub capota un motor turbo de 1.5 litri si 136 cai putere, care promite un consum mediu de carburant de 4.9 litri la 100 de kilometri.

Urmatorul pe lista, modelul BMW Seria 218d Active Tourer se bucura de prezenta sub capota a unei unitati turbodiesel de doi litri, 150 cai putere si 330 Newton-Metri, a carei atractie principala este data de consumul mediu de carburant de numai 4.1 litri la 100 de kilometri. Din punct de vedere al performantelor, aceasta versiune se poate mandri cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 8.9 secunde, respectiv o viteza maxima de 205 kilometri pe ora.

BMW Seria 2 Active Tourer

BMW Seria 2 Active Tourer

Pentru cei care viseaza insa la un plus de sportivitate, varianta de top BMW Seria 225i Active Tourer reprezinta de departe alegerea ideala, motorul 2.0 turbo de 231 cai putere conferindu-i acesteia atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.8 secunde, cat si o viteza maxima de 235 kilometri pe ora. Consumul mediu de carburant? Sase litri la 100 de kilometri.

In functie de alegerea facuta, transmisia valorilor maxime catre roti se realizeaza fie prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte de viteza, fie cu ajutorul unei unitati Steptronic cu sase sau opt rapoarte. Tractiunea fata este singura optiune disponibila momentan insa, in viitor, bavarezii de la BMW vor livra noul Seria 2 Active Tourer si impreuna cu un sistem de tractiune integrala.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (74) Poze BMW Seria 2 Active Tourer
mai multe