BMW spune ca noul Z4 M40i are 382 de cai, insa masuratoarea dyno arata altceva. FOTO ca sa te convingi si singur

BMW spune ca noul Z4 M40i are 382 de cai, insa masuratoarea dyno arata altceva. FOTO ca sa te convingi si singur
  • Un american si-a pus noul BMW Z4 M40i pe dyno
  • Automobilul bavarez a scos intre 362 si 373 CP
  • Cuplul maxim a variat intre 542 si 577 Nm
Distribuie pe Facebook

La doar cateva zile dupa ce BMW i-a livrat noul Z4 M40i, un american a luat decapotabila bavareza si a pus-o pe un dyno. Daca motorul turbo de trei litri chiar dezvolta 382 CP ori ba, ei bine... aflam chiar din urmatorul material video.

Anuntata inca de la sfarsitul verii trecute, cea de-a treia generatie a sportivei BMW Z4 se vinde zilele acestea - cel putin pe piata din Europa, in trei versiuni complet diferite. In SUA, in schimb, decapotabila companiei bavareze vine in doar doua variante de motorizare.

Printre optiunile puse la dispozitia clientilor de peste Ocean se numara si un model M40i, al carui motor turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri dezvolta 382 de cai putere. Sau, daca vrei, cu 42 CP in plus fata de automobilul comercializat pe Batranul Continent.

Despre un BMW Z4 M40i in versiune americana este vorba, de altfel, si in cazul de fata, decapotabila companiei bavareze ajungand, de curand, pe dyno. In cele trei sesiuni diferite, exemplarul respectiv a scos 362.5, 368.6 si, nu in ultimul rand, 373.5 CP (la roti, evident).

In ceea ce priveste partea de cuplu, fisa tehnnica a modelului de inalta performanta anunta - in mod oficial, o valoare maxima de 499 Nm. Si de-aceasta data, situatia sta complet diferit in realitate, la masuratea dyno fiind inregistrate 577, 542, dar si 563 Nm.

Tinand cont de diferenta dintre cele spuse de BMW si rezultate din teren, ar fi extrem de interesant de vazut si daca noul Z4 M40i accelereaza de la 0 la 96 de kilometri pe ora in 3.9 secunde sau chiar mai putin decat atat. Asa cum se intampla in cazul japonezei Toyota Supra.

BMW Z4 M40i pe dyno

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2019