BMW-urile X5 M si X6 M vor fi echipate cu anvelope Michelin Pilot Super Sport

BMW-urile X5 M si X6 M vor fi echipate cu anvelope Michelin Pilot Super Sport
  • Marimea va fi de 21 de toli
  • Recent si Porsche e anuntat echiparea lui 911 GT3 RS cu Pilot Cup
  • Anvelopele sunt dotate cu noul sistem Variable Contact Patch 2.0
Distribuie pe Facebook

BMW a ales anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport drept singurul accesoriu de 21 de inch pentru noile sale modele X5 M si X6 M, semn ca marca bavareza stie unde sa caute performanta absoluta.

De la lansarea lor pe piata la începutul anului 2015, modelele BMW X5 M şi X6 M dotate cu jante opţionale din aliaj forjat de 21 de inch vor fi echipate exclusiv cu anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport. Anvelopele de performanţă ultra înaltă 285/35ZR21 105Y pentru faţă şi 325/30ZR21 108Y pentru spate dispun de o serie de tehnologii Michelin, inclusiv banda de rulare multi-compus şi Variable Contact Patch 2.0.

Michelin intretine de mult timp o relaţie de succes cu BMW M şi a conceput anvelope pentru multe dintre modelele anterioare ale producătorului*. Aceste anvelope sunt rezultatul unui parteneriat de co-dezvoltare de doi ani dintre BMW M şi Michelin. În timpul acestei faze de dezvoltare au fost produse şi testate aproximativ 1.400 de anvelope prototip şi 500 de anvelope pre-producţie pentru a ne asigura că anvelopele ofereau caracteristicile de performanţă solicitate de inginerii de la BMW.

Dezvoltată iniţial pentru anvelopele pentru curse de anduranţă, tehnologia multi-compus utilizează diferiţi compuşi pe bază de cauciuc pe părţile stânga şi dreapta ale benzii de rulare. Umărul exterior oferă aderenţă şi rezistenţă la uzură excepţionale în timpul virajelor, nervurile intermediare sunt optimizate pentru un răspuns mai bun al direcţiei şi manevrabilitate îmbunătăţită, iar umărul interior este conceput pentru a sparge pelicula de apă şi a furniza aderenţă pe carosabil umed.

Anvelope Michelin pe BMW

Caracteristica inovatoare a Variable Contact Patch 2.0 este faptul că modifică forma anvelopei în funcţie de condiţiile de condus în timp real, garantând prin urmare un control total al vehiculului. Astfel, chiar şi pe măsură ce forma zonei de contact se schimbă în timpul virajelor, cantitatea de cauciuc rămasă în contact cu suprafaţa carosabilă este aceeaşi.

Combinarea acestor tehnologii înseamnă că anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport ating un echilibru unic între aderenţă, confort, siguranţă şi plăcerea condusului, îndeplinind standardele exigente ale BMW M şi fiind adecvate atât pentru utilizarea zilnică pe carosabil, cât şi pentru circuit în condiţii solicitante - dacă este cazul.

In timpul dezvoltării anvelopelor, inginerii de la Michelin s-au axat pe îmbunătăţirea performanţei în diferite zone fără a compromite altele, iar acest lucru este cunoscut sub denumirea de MICHELIN Total Performance. Şoferul unui model BMW X5 M sau X6 M echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Super Sport se poate bucura de această experienţă, ştiind că anvelopele oferă siguranţă maximă şi durată lungă de viata chiar şi în condiţii de utilizare extreme.

*Anvelopele de înaltă performanţă Michelin echipeaza modelele BMW M3, M4, M5 şi M6.

Distribuie pe Facebook
mai multe