Porsche 911 GT3 RS vine echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Porsche 911 GT3 RS vine echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2
  • Porsche 918 Spyder are aceleasi anvelope
  • Suprafata de contact a fost marita cu 20% pentru GT3 RS
  • Longevitatea anvelopelor a fost crescuta cu 50 de procente
Distribuie pe Facebook

Cu ocazia lansarii noului model 911 GT3 RS, Porsche AG va echipa toate vehiculele cu anvelopele de performanta ultra inalta MICHELIN Pilot Sport Cup 2 cu dimensiuni 265/35 ZR20 pentru fata si 325/30 ZR21 pentru spate.

Eliminând frontiera dintre anvelopele pentru circuit şi cele pentru carosabil, MICHELIN Pilot Sport Cup 2 este cea mai recentă generaţie de anvelope de circuit omologate pentru utilizarea pe drumuri publice, concepute special pentru vehiculele de performanţă ultra înaltă, utilizate pe carosabil şi pe circuit. Încrederea pe care o are Porsche în performanţa acestei anvelope este clar demonstrată de faptul că aceasta este echipamentul de serie şi pe alte modele recente, inclusiv 918 Spyder, Cayman GT4 şi 911 GT3.

Co-dezvoltarea acestor anvelope a început cu cele echipate pe modelul 918 Spyder, acestea fiind dezvoltate şi ajustate atunci pentru a răspunde caracteristicilor solicitate de inginerii de la Porsche pentru modelul GT3 RS axat pe utilizarea pe circuit.

Porsche 911 GT3 RS vine echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Utilizarea unor dimensiuni mai mari decât cele ale anvelopelor echipate pe GT3 înseamnă că dimensiunea zonei de contact a fost mărită cu 20% pentru faţă şi 18% pentru spate. Per total, acest lucru are efectul de a creşte considerabil nivelurile de aderenţă şi contribuie la caracteristicile de manevrabilitate dinamică, concepute pentru utilizarea pe circuit.

Graţie unei game inovatoare de tehnologii derivate din modelele sport, precum tehnologia Bi-Compound, care implică utilizarea diferiţilor compuşi pe bază de cauciuc pe secţiunile interioare şi exterioare ale benzii de rulare, şi Track Variable Contact Patch 3.0, care optimizează presiunea în zona de contact a anvelopei, astfel încât aceeaşi cantitate de cauciuc să fie întotdeauna în contact cu drumul sau circuitul, indiferent dacă se conduce în linie dreaptă sau în viraje, MICHELIN Pilot Sport Cup 2 oferă şoferilor un echilibru perfect între siguranţă şi plăcerea condusului, fiind adecvate atât pentru utilizarea zilnică pe carosabil, cât şi în condiţiile extrem de solicitante de pe circuit. Pentru a atinge aceste performanţe, inginerii de la Michelin s-au axat pe îmbunătăţirea simultană a performanţei în diferite zone, conform strategiei Total Performance a Grupului.

Ca rezultat al acestei strategii, în comparaţie cu predecesorul său, modelul Pilot Sport Cup+, Pilot Sport Cup 2 are o durată de viaţă cu 50 la sută mai lungă pe circuit, oferind totodată timpi pe tur mai reduşi*, îmbunătăţeşte rezistenţa la acvaplanare pe carosabil umed şi menţine niveluri înalte de siguranţă şi plăcere a condusului.

Pentru a se asigura că GT3 RS este pregătit pentru condiţiile dificile de condus din timpul iernii, Michelin este singurul furnizor al echipamentelor pentru iarnă, aprobat de Porsche:
245/35R20 91V XLTL Pilot Alpin 4 N0
315/35R20 110V XLTL Pilot Alpin 4 N0

* Teste interne realizate de Michelin

Porsche 911 GT3 RS vine echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Distribuie pe Facebook
mai multe