Bun venit in clubul masinilor ieftine! Dacia Sandero are un nou rival. Merita banii?

Bun venit in clubul masinilor ieftine! Dacia Sandero are un nou rival. Merita banii?
  • Pretul incepe de la 9900 Euro cu TVA
  • Portbagajul este cu 50 de litri mai mic ca la Sandero
  • 13,3 secunde acceleratia pana la 100 km/h
Distribuie pe Facebook

Ford Ka Plus este cel mai nou subcompact cu care producatorul de origine americana vrea sa intre pe piata Europeana. Principalul rival se pare ca este masina romaneasca, Dacia Sandero, care tocmai a devenit disponibila in Romania cu o cutie automatizata numita Easy-R. Prezinta insa noul Ka+ un pericol pentru masina romaneasca?

Ford Ka+, ieftin, dar fara o cutie automata cum are Dacia

Daca Dacia Sandero are un pret de pornire de sub 7000 de Euro, iata ca Ford propune un model numit Ka Plus care va debuta in Romania incepand cu 9.900 de Euro, TVA inclus. Dar, asa cum este normal, masina de origine americana care, de fapt, vine din India, acolo unde acest model se vinde foarte bine, va veni cu un set ceva mai bogat de echipari. Chiar si asa, noul Ka+ nu are disponibila, momentan, o cutie automata, asa cum ofera Dacia Easy-R, cutia pilotata cu 5 sau 6 trepte.

Ford Ka Plus

Doar motorizari benzinare

In timp ce Dacia Sandero poate fi cumparata cu motorizarea 1.5 dCi care consuma... aproape nimic, noul Ford Ka Plus nu vine decat cu motorizari pe benzina. Mai mult, daca Dacia ofera 0.9 TCe, un motor turbo economic, propulsoarele de pe Ford sunt doar aspirate, de 1.2 litri de 70 si 85 cp, mai slabe decat cele ale masinii romanesti. Cu ajutorul acestor motoare, mai ales al celui de 85 cp si 112 Nm cuplu, micutul Ka reuseste sa atinga 100 km/h in 13,3 secunde si un top speed de 169 km/h.

Ford Ka Plus

Portbagaj mai mic decat ofera Sandero

Chiar daca Ford spune ca noul Ka+ ofera cel mai generos spatiu pentru pasagerii care vor ocupa bancheta spate, in portbagaj lucrurile stau mai diferit pentru cei care vor sa transporte bagaje. In timp ce Ka+ ofera 270 de litri volum al portbagajului, masina romaneasca are 320 de litri, adica... nu prea merita sa le comparam. Chiar oficialii marcii Ford au spus ca "acei clienti care isi doresc mai mult spatiu pe bancheta din spate vor alege Ka+, iar cei care vor portbagaj mai mare vor alege Sandero".

Ford Ka Plus

Dotari multe si aer conditionat in varianta standard

Modelul fabricat la Mioveni, Dacia Sandero, nu vine cu aer conditionat in echiparea standard. In schimb, Ford Ka+ promite sa ofere o lista destul de interesanta de dotari, chiar la cel mai mic pret de pornire. E vorba de geamuri electrice fata, oglinzi electrice, inchidere centralizata, sistem ESP si ABS, sase airbaguri, asistenta la urcare in rampa, limitator de viteza, senzor de presiune roti, sistem audio si aer conditionat. Iar cei care vor mai mult, vor putea alege din clima digitala, oglinzi retractabile, senzori parcare, scaune incalzite, pilot automat, volan de piele, sistem multimedia si multe altele.

Ford Ka Plus

Ce avantaje are Ford Ka+ fata de Sandero?

In primul rand, marca. Cei care pana acum aveau un buget redus, dar erau mult "prea buni" pentru a-si cumpara o Dacie, vor putea de acum sa se mandreasca de faptul ca sunt la volanul unui Ford. In plus, lista de dotari este mai generoasa decat la un Sandero, care, daca vrea sa fie la fel de dotat, ajunge cam la acelasi pret. Unde mai pui ca, datorita celor 6 airbaguri, cu 2 in plus fata de Sandero, noul Ka+ promite sa fie o masina mai sigura. Dar pana cand nu vom vedea testele Euro NCAP, nu vom putea sti care dintre cele doua mici subcompacte e mai sigur.

Sondaj

Care este preferata ta?

Ford Ka PlusFord Ka Plus

Ford Ka Plus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Ford Ka Plus
mai multe