Cand va fi lansat pe piata primul SUV din istoria Jaguar

Cand va fi lansat pe piata primul SUV din istoria Jaguar
  • Jaguar a venit la Bruxelles cu o versiune imbunatatita a conceptului C-X17
  • O versiunea de productie ar putea fi lansata pe piata peste doi ani, in 2016
  • Primul crossover din istoria britanicilor va avea un pret de 36.000 de euro
Distribuie pe Facebook

C-X17, primul SUV al marcii Jaguar, va fi lansat in 2016, iar pretul va pleca de la 36.000 de euro. Pana atunci insa, o versiune imbunatatita a conceptului prezentat la Frankfurt anul trecut este vedeta salonului auto care se desfasoara in aceste zile la Bruxelles.

O noua culoare

Jaguar C-X17 Concept prefigureaza primul crossover din istoria companiei britanice. Prima versiune a noului autovehicul a fost deja prezentata toamna trecuta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, iar acum britanicii au venit cu o alta propunere. De fapt, este un update la modelul de anul trecut.

Jaguar C-X17 Concept in rosu

Astfel, la exterior, noul Jaguar C-X17 se prezinta intr-o culoare rosie denumita Italian Racing Red, in timp ce interiorul pastreaza trasaturile deja cunoscute, precum cele patru scaune individuale, consola centrala pe lungimea intregului bord si sistemul de infotainment. La fel este si tapiteria din piele in doua nuante, decoratiunile din aluminiu si accentele metalice in culoare neagra. Totodata, interiorul conceptului este completat de un sistem audio performant, compus din 12 difuzoare Meridian, o conexiune Wi-Fi si un acoperis panoramic.

Conceptul Jaguar C-X17 este construit pe o arhitectura realizata integral din aluminiu, asa numita iQ[Al]. Acesta ofera o greutate scazuta si o rigiditate crescuta.

Jaguar C-X17 Concept in rosu

Jaguar C-X17 Concept in rosuJaguar C-X17 Concept in rosu

Mai lung si mai lat decat concurenta

Rival pentru Audi Q5 si BMW X3, noul SUV beneficiaza de un look indraznet, este mai lung, mai lat si cu o garda la sol mai mica fata de competitorii sai.

Potrivit revistei britanice Auto Express, versiunea de productie a conceptului Jaguar C-X17 va fi lansata peste doi ani, in 2016, la un pret ce va porni de la aproximativ 36.000 de euro (30.000 de lire sterline).

Designul crossoverului este destul de futurist si beneficiaza de o influenta vizibila a modelelor existente in gama producatorului. Partea frontala este agresiva si se aseamana cu modelul Jaguar XJ, in timp ce in partea din spate se pot observa stopurile pronuntate preluate de la F-Type Roadster. Sportivitatea SUV-ului este anuntata si de cele doua tevi de evacuare, spoilerul si jantele din aliaj de 23 de inchi.

Jaguar C-X17 Concept in rosu

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Jaguar C-X17 Concept in rosu
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2014