Cehii de la Skoda bat fierul cat e cald. Uite ce au declarat despre viitorul Yeti

Cehii de la Skoda bat fierul cat e cald. Uite ce au declarat despre viitorul Yeti
  • Cehii dau primele informatii despre viitorul Yeti
  • Acesta va avea la baza platforma MQB si va imprumuta mai multe detalii estetice de la Kodiaq
  • Noul model este asteptat sa debuteze de abia peste 2 ani
Distribuie pe Facebook

Dorind sa profite cat mai mult de panta ascendenta pe care se afla, odata cu lansarea primului lor SUV, cehii de la Skoda si-au mutat atentia pe viitoarea generatie a lui Yeti, care va imprumuta unele detalii estetice de la fratele sau mai mare.

Dupa ce a avut o perioada latenta, Skoda a revenit din nou in atentia publicului odata cu lansarea primului SUV pur-sange al marcii. Botezat Kodiaq, acesta a fost lansat cu putin timp in urma in cadrul unui eveniment care a avut loc in Berlin.

Acum ca a scapat de grija lansarii unui nou autovehicul, constructorul ceh de automobile a decis sa isi indrepte atentia inspre unul dintre cele mai bine vandute modele ale lor, SUV-ul compact Yeti. Acesta a fost introdus pentru prima data in 2009, si chiar daca a ajuns la o varsta venerabila, nu si-a pierdut flerul.

Dar, chiar si asa, lansarea unei noi generatii este iminenta, iar cehii stiu lucrul acesta. Tocmai de aceea, designerul sef Skoda a vorbit pentru data despre modelul care este asteptat sa debuteze in Europa de abia in 2018. Intr-un interviu recent, Joszef Kaban a declarat ca viitorul Yeti va avea aceeasi forma patratoasa cu care ne-a obisnuit, insa va imprumuta mai multe detalii estetice de la Kodiaq.

Printre acestea regasim grila radiatorului, profilul, blocurile optice fata si cele din spate. In plus, noua generatie a lui Yeti va avea la baza platforma MQB, care se regaseste momentan sub mai multe modele din familia VAG, precum Audi TT, Skoda Superb, Volkswagen Passat sau Golf.

Marele avantaj al folosirii acestei platforme este faptul ca le va permite cehilor sa foloseasca propulsoarele diesel si pe benzina ale Grupului Volkswagen, inclusiv noile motoare cu trei cilindri.

"Nu este un secret pentru nimeni ca am construit Kodiaq cu gandul si la alte modele. Sunt cateva aspecte ale masinii care ar putea arata bine in orice segment. Ne-am gandit mereu ca noul Kodiaq va deschide oportunitati de design si pentru celelalte modele din gama, mai ales pentru SUV-uri. Deci, cu siguranta va influenta aspectul viitorului Yeti," sustine Kaban.

Distribuie pe Facebook
mai multe