Cehii de la Skoda mai scot un as din maneca. Nava amiral Superb va primi o versiune RS

Cehii de la Skoda mai scot un as din maneca. Nava amiral Superb va primi o versiune RS
  • Skoda urmeaza sa mareasca gama RS
  • Noul membru ar fi nava amiral Superb
  • Brandul investigheaza deocamdata posibilitatea dezvoltarii acestei versiuni
Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimelor informatii, constructul ceh Skoda se gandeste serios sa introduca un nou model sportiv in gama sa. Astfel, tratamentul RS ar urma sa fie aplicat modelului Superb.

Odata cu lansarea primului lor SUV pur-sange, cehii de la Skoda trec fara indoiala prin una dintre cele mai bune perioade ale lor. Vanzarile sunt in crestere, iar noi modele sunt anuntate aproape in fiecare saptamana.

Daca recent a anuntat ca pregateste o versiune coupe a lui Kodiaq, acum constructorul din Mlada Boleslav isi surprinde din nou fanii cu un nou membru al gamei RS. Este vorba despre nava amiral Superb, care ar urma sa primeasca tratamentul diviziei sport.

Directorul Skoda Australia, Michael Irmer, a declarat recent ca brandul investigheaza posibilitatea dezvoltarii acestei versiuni si ca "Ar fi absolut fantastic sa avem un Superb RS. Am inteles ca un asemenea produs este deja evaluat de fabrica, insa nu exista inca o confirmare pentru productie. Intrebarea este ce motor ascunzi sub capota? Unul pe benzina sau unul diesel? Pentru ca Europa este mare amatoare de diesel-uri. Odata ce va fi aprobat, vom vedea care este cea mai buna solutie de propulsie."

Avand in vedere ca actuala generatie a modelului Superb are deja in gama un propulsor pe benzina de 280 de cai putere, singura optiune viabila pentru o versiune RS ar fi ceva si mai puternic.

In acest context iese din discutie propulsorul de 2.0 litri de sub capota actualei Octavia RS, insa daca puterea acestuia va putea fi cresuta la cel putin 300 de cai putere, poate fi cu siguranta luat in considerare.

Daca in cazul motorului nu este nimic sigur deocamdata, la exterior si interior, viitoarea Superb RS va primi modificarile caracteristice acestei game, inclusiv bare restilizate, jante supradimensionate sau scaune si volan sport.

Sursa foto: theophiluschin.com

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2016