Cel mai nou SUV din gama Mazda detaliat intr-o GALERIE FOTO uriasa. Studiaza-l si tu din toate unghiurile

  • Se situeaza in gama intre CX-3 si CX-5
  • Lansarea pe piata programata pentru vara acestui an
  • Echipat inclusiv cu unitatea SkyActiv-X
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a publicat o galerie foto cuprinzatoare cu noul SUV CX-30. Acesta se pozitioneaza in gama intre CX-3 si CX-5 iar lansarea pe piata este programata pentru vara acestui an.

Salonul Auto de la Geneva este unul dintre cele mai importante evenimente auto de peste an. Cu ocazia editiei din acest an, care s-a desfasurat in luna martie, mai toata lumea era sigura ca japonezii de la Mazda vor lansa oficial fie noul CX-3, fie versiunea europeana a lui CX-4.

Mazda CX-30

Niponii i-au luat pe toti prin surprindere insa si au adus la Geneva noul CX-30, un SUV pozitionat in gama intre CX-3 si CX-5. Dezvoltata pe arhitectura Skyactiv-Vehicle-Architectura, masina se aseamana din multe puncte de vedere cu compacta Mazda3, dar are si cateva caracteristici proprii.

Mazda CX-30

Spre exemplu garda inaltata la sol, montantii C ingusti, protectiile din plastic specifice SUV-urilor si, desigur, spatiul pentru pasageri si pentru bagaje mai generos. Portbagajul are un volum de incarcare maxim de 430 de litri, cu 65 mai mult decat Mazda3.

In Europa, noua Mazda CX-30 poate fi comandata alaturi de motoarele SkyActiv-G, SkyActiv-D si deja celebrul SkyActiv-X.

Mazda CX-30

Primul este un agregat pe benzina de 2.0 litri, aspirat natural, capabil de 122 CP si 213 Nm cuplu, cel de-al doilea este un turbodiesel de 1.8 litri cu 116 CP si 270 Nm iar cel de-al treilea este primul motor pe benzina cu aprindere prin compresie. Pe scurt, foloseste o tehnologie care ii permite sa fie eficient la fel ca un motor diesel si sa aiba raspunsul si turatiile unui motor pe benzina.

Mazda CX-30

Momentan, Mazda nu a oferit mai multe detalii despre acest propulsor din gama lui CX-30, dar in cazul lui Mazda3 dezvolta 181 de cai putere si 220 Nm cuplu.

Mazda CX-30

Toate motorizarile pot fi comandate atat cu o transmisie manuala cu sase trepte, fie cu una automata cu acelasi numar de rapoarte. Totodata, niponii ofera atat o tractiune fata cat si una integrala i-Activ AWD cu tehnologia de vectorizare a cuplului G-Vectoring Control.

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (204) Poze Mazda CX-30
mai multe