Cel mai potent SUV diesel al momentului. Are 435 CP si face suta in doar 4.8 secunde

Cel mai potent SUV diesel al momentului. Are 435 CP si face suta in doar 4.8 secunde
  • Audi publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului SQ7 TDI
  • SUV-ul german ofera o motorizare V8 turbodiesel de patru litri si 435 de cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora se realizeaza in numai 4.8 secunde
Distribuie pe Facebook

Audi a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului SQ7 TDI, singurul SUV de serie din lume care ofera 435 CP in dotarea standard.

In timp ce intreaga planeta privea curioasa catre masinile dezvaluite cu ocazia evenimentului Geneva International Motor Show 2016, Audi punea la punct ultimele detalii legate de lansarea celui mai potent SUV diesel al planetei.

Noul SQ7 TDI - caci el este subiectul principal al acestei discutii, ascunde sub capota o motorizare turbodiesel cu opt cilindri in V si capacitate de patru litri, capabila sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 435 de cai putere si 900 de Newton-Metri.

Audi SQ7 TDIAudi SQ7 TDI

O transmisie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala cu diferential central completeaza fisa cu specificatii tehnice, acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora realizandu-se astfel in doar 4.8 secunde.

Vestile bune nu se opresc insa aici, acelasi Audi SQ7 TDI laudandu-se inclusiv cu o viteza maxima limitata - deloc surprinzator - la 250 km/h, respectiv un consum mediu de carburant de 7.4 litri la 100 de kilometri - care corespunde unor emisii de CO2 de 194 grame per km.

Din punct de vedere estetic, cel mai potent SUV diesel al planetei ne intampina alaturi de spoilere fata / spate agresiv stilizate, livrate alaturi de jante din aliaj de dimensiuni generoase si blocuri optice echipate cu tehnologia LED.

Audi SQ7 TDIAudi SQ7 TDI

Evacuarea cvadrupla si oglinzile laterale "imbracate" in aluminiu pun capat meniului exterior, senzatia de sportivitate fiind dusa mai departe de interiorul decorat cu accente de alcantara si ornamente din fibra de carbon. Plus volan in trei spite si scaune cu suport lateral marit, bineinteles.

Stai. Credeai ca asta-i tot? Nu, nici vorba de asa ceva. Ce era mai bun am pastrat pentru final. Iar acum ne referim in special la compresorul electric ce lucreaza alaturi de o baterie de 48 volti pentru a elimina complet lag-ul turbo.

Mai mult de-atat, noul Audi SQ7 TDI ofera si un sistem de franare compus din discuri carbon-ceramice, directie integrala, suspensie pneumatica si, nu in ultimul rand, bare stabilizatoare active pentru reducerea ruliului in viraje. Costul deranjului? De la 89.900 euro.

Audi SQ7 TDIAudi SQ7 TDI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (48) Poze Audi SQ7 TDI
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Martie 2016