Cel mai puternic AMAROK de pana acum a intrat pe linia de asamblare. Motorul diesel dezvolta pana la 272 de cai

  • Volkswagen incepe productia celui mai puternic Amarok de pana acum
  • Motorizarea este un V6 diesel de 3.0 litri
  • Puterea de 250 de cai ajunge temporar la 272 prin intermediul unui overboost
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat ca productia celui mai puternic Amarok de pana acum a demarat a uzina din Hanovra. Cu aceasta ocazie, Volkswagen a oferit si mai multe detalii tehnice despre unitatea diesel de 3.0 litri.

Volkswagen Amarok si Mercedes-Benz X-Class sunt doua camionete germane care se bat pentru suprematie intr-un segment dominat de Nissan Navara, Toyota Hilux sau Mitsubishi L200.

Volkswagen Amarok Aventura

Cum modelul nemtilor din Stuttgart, primul pick-up premium al lumii, a primit la inceputul acestui an o motorizare diesel de 3.0 litri, cu 258 de cai putere si 550 Nm cuplu, camioneta din Wolfsburg nu putea sa nu se ridice la nivelul acestuia.

Volkswagen Amarok Aventura

In acest sens, reprezentantii Volkswagen au anuntat in urma cu o luna ca Amarok va putea fi comandat la randul lui alaturi de o unitate V6 de 3.0 litri diesel mai puternica. Aceasta tocmai a intrat in productie la uzina din Hanovra, prilej numai bun pentru a afla mai multe detalii despre aceasta "noua" motorizare.

Volkswagen Amarok Aventura

Brandul german sustine ca motorul de 250 de cai poate ajunge temporar la 272 de cai putere intre 3.250 si 4.000 rpm prin intermediul unui overboost. In plus, cuplul maxim de 580 de Nm este disponibil intre 1.400 si 3.000 de rotatii pe minut, iar tractiunea integrala 4Motion si transmisia automata cu opt trepte sunt oferite in standard.

Volkswagen Amarok Aventura

Clientii pot deja comanda cel mai puternic Amarok de pana acum iar livrarile vor incepe la jumatatea lunii iunie. Trebuie mentionat faptul ca aceasta motorizare diesel va fi disponibila numai pe nivelurile de echipare superioare Aventura si Highline.

Volkswagen Amarok Aventura

In tara natala, un Volkswagen Amarok 3.0 V6 diesel cu 258 de cai putere pleaca de la 51.400 de euro (Aventura), iar cealalta echipare costa putin peste 58.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Amarok Aventura
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Mai 2018