Cel mai scump SUV de serie din lume a debutat in Romania. Cat costa noul Rolls-Royce Cullinan

Cel mai scump SUV de serie din lume a debutat in Romania. Cat costa noul Rolls-Royce Cullinan
  • Noul Cullinan a debutat si pe piata din Romania
  • Vine alaturi de un propulsor V12 de 6.75 litri
  • Livrarile incep in prima parte a lui 2019
Distribuie pe Facebook

Primul SUV din istoria Rolls-Royce a fost prezentat si in Romania, la sase luni distanta de la lansarea oficiala care a avut loc in luna mai. Primele exemplare ajung la noi in tara in prima parte a anului viitor.

Succesul de care se bucura SUV-urile i-a facut pe unii constructori de automobile sa dezvoltate pentru prima data un astfel de vehicul. Cele mai bune exemple sunt britanicii de la Bentley cu al lor Bentayga sau conationalii de la Rolls-Royce, care la jumatatea acestui an au prezentat lumii intregi SUV-ul Cullinan.

Rolls-Royce Cullinan

Botezat dupa cel mai mare diamant descoperit pana acum, mastodontul de peste 2 tone are o lungime de 5.341 de milimetri si un ampatament care masoara 3.295 de milimetri. Volumul portbagajului este de 560 de litri cu bancheta in pozitie normala si poate sa creasca pana la 1.930 de litri daca rabatezi locurile spate.

Rolls-Royce Cullinan

Pe langa luxul si rafinamentul de la interior, SUV-ul britanic este oferit cu doua configuratii pentru locurile din spate. In versiunea Lounge, Cullinan poate gazdui 3 pasageri pe locurile din spate, iar varianta Individual propune doar doua locuri cu scaune reglabile electric. Locul din mijloc este inlocuit in acest caz cu o consola centrala fixa, gandita pentru a spori luxul din habitaclu.

Rolls-Royce Cullinan

Sub capota, Rolls-Royce Cullinan ascunde un propulsor V12 de 6.75 litri care livreaza ambelor punti 571 de cai putere si 850 Nm cuplu. Pentru a se strecura mai bine prin trafic sau pe stradutele inguste, britanicii ofera in standard sistemul cu patru roti directoare.

Rolls-Royce Cullinan

Tot in standard sunt oferite si tehnologiile de ultima generatie precum Night Vision, Vision Assist, Wildlife & Pedestrian Warning, Alertness Assistant, Colission Warning, Cross-Traffic Warning sau Lane Change Warning.

Rolls-Royce Cullinan

Cullinan a ajuns acum si in Romania, acolo unde poate fi comandat incepand cu 315.350 de euro iar livrarile incep in prima parte a anului viitor.

Principalii sai rivali sunt Bentley Bentayga, care costa in Romania de la 211.225 de euro in sus sau noul Lamborghini Urus care pleaca de la 206.018 euro cu TVA.

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Rolls-Royce Cullinan
mai multe