Cel mai vandut model din gama KIA a primit un facelift: noutati estetice si "cel mai curat" motor diesel de pana acum

Cel mai vandut model din gama KIA a primit un facelift: noutati estetice si "cel mai curat" motor diesel de pana acum
  • Kia a dezvaluit noul Sportage facelift
  • SUV-ul vine cu cateva imbunatatiri estetice
  • Este disponibil in premiera un sistem de propulsie micro-hibrid cu motor diesel
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud coreean de automobile a lansat in sfarsit noul Sportage facelift. SUV-ul este cel mai vandut model din gama Kia, din 1993 si pana acum fiind comercializat in peste cinci milioane de exemplare.

Fotografii au surprins saptamana trecuta un prototip al noului Kia Sportage facelift complet necamuflat, in timp ce era testat in apropiere si pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Update-ul primit de cel mai vandut model din gama a fost lansat oficial cu putin timp in urma, confirmand noutatile despre care iti povesteam atunci.

Avem asadar o parte frontala usor redesenata, cu o grila a radiatorului mai lata, ornamente cromate care impart luminile de ceata in doua, design nou pentru blocurile de lumini full LED, o banda rosie care uneste stopurile si un ornament cromat in partea de jos a spoilerului spate. Seturile de jante au fost si ele revizuite, astfel ca clientii vor putea opta pentru marimi cuprinse intre 16 si 19 inch.

Kia Sportage facelift

Imbunatatirile aduse interiorului nu sunt deloc notabile. Putem observa totusi un display nou pentru sistemul multimedia, care este incorporat mult mai curat in consola centrala, si cateva modificari in cazul volanului si al instrumentarului de bord. Totodata, materialele au fost la randul lor revizuite, iar tapiteria poate fi acum si in doua culori.

Kia Sportage facelift este primul model al sud-coreenilor ce beneficiaza de noul sistem de propulsie micro-hibrid cu motor diesel de 2.0 litri si acumulator de 48 de volti. Acesta este cunoscut sub denumirea "EcoDynamics+" si ajuta la reducerea emisiilor si la un consum cat mai mic de combustibil.

In plus, masina poate rula cu motorul termic oprit datorita unei unitati Mild-Hybrid Starter-Generator. Aceasta unitate de propulsie beneficiaza si de tehnologia activa de control a emisiilor SCR (Selective Catalytic Reduction), care scade emisiile de CO2 cu pana la 4% conform WLTP si pana la 7% conform NEDC.

Kia Sportage facelift

Daca nu vrei un agregat atat de complicat sub capota, vei putea opta pentru unitatea diesel CRDi de 1.6 litri, disponibila in doua configuratii de putere: cu 115 si cu 136 de cai putere. Aceasta din urma vine alaturi de o transmisie automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte, si desigur, alaturi de o tractiune integrala.

Desi nu beneficiaza de toate acele tehnologii si sisteme care sa reduca la minim emisiile, Kia sustine ca avem de-a face cu cel mai curat motor pe care l-a facut vreodata.

Kia Sportage facelift

Noul Kia Sportage facelift va debuta pe piata din Europa in a doua parte a anului 2018.

Distribuie pe Facebook
mai multe