Cele mai asteptate versiuni ale noului GOLF 8. Nemtii au dezvaluit cand debuteaza Golf GTI si Golf R

Cele mai asteptate versiuni ale noului GOLF 8. Nemtii au dezvaluit cand debuteaza Golf GTI si Golf R
  • Golf GTI si GTD debuteaza la Geneva
  • Noul Golf GTI va avea 235 de cai putere
  • Versiunea de top Golf R debuteaza la Goodwood Festival of Speed
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Wolfsburg a confirmat debutul noilor Golf GTI si Golf R. In perioada urmatoare, celebrul model compact va primi si o versiune GTD dar si una de top R.

Lansarea celei de-a opta generatii a celebrului Golf a fost, poate, evenimentul auto al finalului de an. Anuntat cu surle si trambite si surprins de nenumarate ori in teste, noul Golf 8 a debutat pe 24 octombrie la Wolfsburg iar in luna decembrie a ajuns in showroom-urile din Germania.

Asa cum era de asteptat, versiunile de performanta urmeaza sa fie lansate ulterior, iar acum am aflat exact cand se va intampla acest lucru.

VW Golf 8

Cu putin timp in urma, reprezentantii producatorului german au confirmat ca vom face cunostinta cu noul Golf GTI la inceputul lunii martie, atunci cand isi deschide portile Salonul Auto de la Geneva. In cadrul aceluiasi eveniment va fi prezentat si noul Golf GTD.

VW Golf 8

Daca acesta din urma este echipat cu un propulsor diesel de 2.0 litri si sistem mild-hybrid la 48V, capabil sa ofere 190 CP, primul se lauda cu un motor de 2.0 litri pe benzina, deasemenea cu un sistem mild-hybrid la 48V, care dezvolta 235 de cai putere.

VW Golf 8

Tot cu o unitate de 2.0 litri va fi echipat si viitorul Golf GTI TCR, care isi schimba numele in Golf Clubsport. In cazul sau, agregatul va dezvolta 290 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h in mai putin de 6 secunde.

VW Golf 8

In ceea ce priveste versiunea de top, Golf R, aceasta urmeaza sa fie lansata in luna iulie cu ocazia celebrului eveniment Goodwood Festival of Speed. Cel de la volan va avea la dispozitie 330 CP si 400 Nm cuplu, o transmisie automata cu spate trepte si un sistem de tractiune integrala.

VW Golf 8

VW Golf 8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze VW Golf 8
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2020