Chevrolet Cruze Facelift: mici modificari estetice pentru 2015

Chevrolet Cruze Facelift: mici modificari estetice pentru 2015
  • Chevrolet Cruze 2015 se va lansa in aprilie, la New York
  • Masina imprumuta identitatea vizuala de la Malibu
  • Motorizarile au ramas aceleasi, pe benzina si motorina
Distribuie pe Facebook

Noua generatie de Chevrolet Cruze 2015 este un simplu facelift. Dar este greu sa aduci niste imbunatatiri unui model de succes care si-a demonstrat fiabilitatea si calitatile in repetate randuri. Motiv pentru care americanii de la Chevy au decis sa ii aduca noului Cruze numai o serie mica de modificari estetice. Atat.

Pe 16 aprilie se deschid portile Salonului International Auto de la New York, prilej cu care Chevrolet va lansa atat noul Corvette Z06 in varianta cabrio, cat si noua generatie de Cruze, sedanul compact de succes. Acest model Chevrolet este disponibil si pe piata europeana inca de la lansare, avand un real succes in segmentul automobilelor de familie.

Chevrolet Cruze 2015 este un facelift al modelului actual ce "amana" putin lansarea unei noi generatii ce va avea cel mai probabil debutul in 2016. Pana atunci insa, Chevrolet ne propune o lista destul de scurta de modificari si imbunatatiri pentru Cruze facelift. In primul rand, de ordin vizual. Si asta pentru ca acest model a imprumutat de la noua generatie Malibu partea frontala, cu grila mare dubla. Spoilerele sunt schimbare, farurile au acum lumini cu LED pentru echiparea LT si LTZ, iar stopurile sunt putin modificate la design fata de generatia anterioara.

Chevrolet Cruze 2015

Noul Cruze 2015 este disponibil intr-o gama mai mare de culori exterioare si interioare, iar la interior clientii vor avea parte de mici schimbari. De exemplu, in ciuda faptului ca Chevrolet nu a publicat inca imagini cu habitaclul, se zvoneste ca noul facelift va avea schimbate ceasurile de bord, iar unele comutatoare vor avea pozitia schimbata. In plus, tot ce tine de conectivitate si multimedia este schimbat si imbunatatit.

De exemplu, Cruze 2015 vine cu un ecran LCD de 7 inch complet nou ce completeaza sistemul Infotainment. Unitatea are incluse o multitudine de aplicatii precum OnStar 4G LTE cu Wi-Fi integrat, MyLink cu apelare vocala, sistem de navigatie refacut si o lista lunga de aplicatii din Chevrolet AllShop. In plus, sistemul Siri Eyes Free pentru iPhone iOS ii permite soferului sa primeasca mesaje pe telefon, iar acesta sa i le citeasca, astfel incat soferul sa nu fie nevoit sa-si ridice ochii de la sosea.

Chevrolet Cruze 2015Chevrolet Cruze 2015

Pe partea de motorizari, vor ramane aceleasi propulsoare pe benzina sau motorina. Adica motorul de debut 1.8 litri pe benzina care produce 138 cp, un motor de 1.4 litri turbo de 138 cp si un diesel de 2 litri care are 151 cp si un cuplu de 357 Nm.

De cand s-a lansat, Chevrolet a vandut modelul Cruze in peste 2,5 milioane de exemplare, inclusiv pe piata europeana. Din pacate insa, de anul acesta, Chevrolet si-a anuntat dorinta de a parasi piata din Europa pentru a sustine vanzarile Opel. Chiar si asa, inclusiv in Romania, marca s-a bucurat de vanzari bune si fara indoiala ca si noul Cruze facelift va avea succes, fiind ultimul an in care aceasta marca mai poate fi cumparata. Din pacate, peste cativa ani cand se va lansa noua generatie complet refacuta, romanii, la fel ca si ceilalti europeni, vor trebui sa apeleze la reprezentantele private sau la importul acestor vehicule.

Chevrolet Cruze 2015

Chevrolet Cruze 2015Chevrolet Cruze 2015Chevrolet Cruze 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Chevrolet Cruze 2015
mai multe