Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012
O premiera mondiala, doua debuturi europene, lansarea unui sistem infotainment complet nou si interesant si vanzari globale record marcheaza prezenta Chevrolet la editia cu numarul 82 a Salonului Auto International de la Geneva, care isi deschide astazi portile vizitatorilor.
Distribuie pe Facebook
Atractia principala este modelul Cruze station wagon, prezentat in premiera mondiala, care se alatura versiunilor hatchback si notchback ale celui mai apreciat model Chevrolet. Cele doua prototipuri pentru tineri - Code 130R si Tru 140S -vor fi prezentate pentru prima data in Europa. Vizitatorii salonului auto vor putea face cunostinta, de asemenea, cu sistemul Chevrolet MyLink, cel mai recent sistem infotainment dezvoltat de cea mai mare marca a grupului GM.
Amplasat pe o suprafata de aproape 1.600 metri patrati, standul Chevrolet (Pavilionul 1) etaleaza noutatile marcii si prezinta un restaurant in stil american, cu chelnerite din restaurante drive-in, care se vor plimba pe role si vor inmana vizitatorilor jetoane tip cazinou, care pot fi utilizate pentru a obtine bauturi racoritoare in zilele dedicate publicului.
Cruze station wagon

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

Modelul station wagon este ideal pentru familii si persoane care doresc un autovehicul compact, cu mult spatiu, adecvat unui stil de viata activ.
Din vara anului 2012, patru variante de motorizare vor fi disponibile pentru intreaga gama de modele Cruze. Pe langa motoarele pe benzina de 1,6 l si 1,8 l disponibile in prezent, oferta de sisteme de propulsie va include un nou motor turbo pe benzina de 1,4 l si un motor diesel de 2 l imbunatatit. Toate motoarele respecta prevederile standardului de emisii Euro 5.
Spatiul de incarcare este cuprins intre 500 l pana la linia geamurilor spate si aproape 1500 l pana la plafon, cu scaunele spate pliate.

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

Modelele Cruze din 2012 prezinta mai multe elemente de design modificate, inclusiv partea frontala, partea interioara a farurilor si proiectoarele de ceata, precum si noi modele de jante. Designul interior prezinta modificari suplimentare de rafinament aduse consolei centrale si o gama mai bogata de finisaje pentru scaune.
Printre dotarile si functiile noi ale modelului Cruze se numara accesul in autovehicul si pornirea fara cheie, camera video pentru marsarier, sistemul infotainment Chevrolet MyLink (vezi mai jos) si sistemul start-stop, in functie de nivelul de echipare si de varianta de motorizare.
Prototipurile Code 130R si Tru 140S pentru tineri: clientii din generatia urmatoare sunt acum in centrul atentiei

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

Chevrolet implica tinerii in procesul de design pentru a se asigura ca viitorii clienti vor primi ceea ce isi doresc.
Doua autovehicule rezultate in urma unei astfel de colaborari, prototipurile Code 130R si Tru 140S destinate tinerilor, vor fi prezentate pentru prima oara in Europa in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Prezentatoarele echipate cu iPad-uri sunt prezente la standul Chevrolet pentru a afla ce-si doresc tinerii de la autovehiculele viitoare si mai multe informatii legate de stilul lor de viata. Parerile acestora vor fi utilizate pentru dezvoltarea viitoarelor prototipuri.
Prototipurile proiectate de Nicholas David si Joe Baker de la centrul de design GM din North Hollywood exploreaza stilul si functionalitatea pe care si le doresc acest nou grup de clienti de la un autovehicul.

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

Modelul Code 130R cu motor supraalimentat este un coupe cu tractiune pe puntea spate, si profil drept. Avand o parte frontala agresiva, aripile evazate tipice pentru Chevrolet, un profil lateral drept si emblema Chevrolet cu steagurile incrucisate, Code 130R reflecta mostenirea in materie de performanta a marcii.
Sistemul eAssist opreste motorul cand autovehiculul stationeaza, genereaza un cuplu uniform in timpul accelerarii si recupereaza energia de franare, imbinand performanta unui motor supraalimentat cu economia de carburant.
Tru 140S cu tractiune pe puntea fata este un model coupe sport exotic, cu patru locuri, disponibil la un pret accesibil. Modelul hatchback cu trei usi este bazat pe aceeasi platforma ca modelul Chevrolet Cruze si revolutionarul autovehicul electric cu autonomie extinsa Chevrolet Volt.
La interiorul acestor prototipuri, conectivitatea le permite soferilor sa-si personalizeze autovehiculele, un aspect esential pentru generatiile de tineri prezente si viitoare.

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

Malibu: un american la Geneva
Modelul Chevrolet Malibu de dimensiuni medii va fi disponibil in Europa echipat cu un motor pe benzina din primavara anului 2012*, urmat de versiunea diesel care va fi lansata in cea de-a doua jumatate a anului.
In Romania clientii pot opta pentru un motor diesel de 2.0 l cu o putere de 160 cp la 4.000 rpm care genereaza un cuplu de 350 Nm la 1.750 rpm. Acesta poate fi prevazut fie cu o transmisie manuala fie cu o transmisie automata cu 6 trepte de viteza.
Varianta diesel cu intercooler, fabricata in Germania, utilizeaza un sistem de injectie common rail la inalta presiune si este una dintre cele mai puternice variante disponibile in clasa sa de cilindree. Motorul are un consum mixt de carburant de 5,3 litri la 100 km si un nivel al emisiilor de CO2 de 139 g/km pentru varianta cu transmisie manuala. Acesta respecta prevederile standardului de emisii Euro 5, iar filtrul sau de particule diesel (DPF) nu necesita intretinere.

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

Modelul Malibu si-a facut pentru prima data aparitia pe soselele din America in anul 1964 si s-a dovedit a fi unul dintre cele mai populare autovehicule ale marcii Chevrolet. Autovehiculul sedan este conceput pentru a iesi in evidenta datorita aspectului sau plin de rafinament si interiorului stilat si spatios. Acesta va fi varful de lance al marcii Chevrolet in Europa si in alte regiuni ale lumii.
Caracteristicile aerodinamice, structura rigida a caroseriei si ecartamentul lat ale modelului Malibu se imbina in mod armonios cu sistemele electronice de asistenta pentru a asigura o deplasare si o manevrabilitate dinamice, caracteristici preferate de majoritatea soferilor europeni.
Ecranul tactil color de 7" ofera informatii si divertisment atat soferului, cat si pasagerilor. Numeroasele functii, inclusiv sistemul audio, conexiunea USB, programul de vizualizare a fotografiilor, conexiunea Bluetooth si sistemul de navigatie la nivelurile de echipare superioare sunt reprezentate prin pictograme de mari dimensiuni. Ecranul ascunde si un spatiu de depozitare pentru obiecte de dimensiuni mici, precum ochelari de soare si portofele.
Modelul Malibu a obtinut punctajul maxim de 5 stele la testele de siguranta efectuate in cadrul Programului european de evaluare a autovehiculelor noi (EuroNCAP) si se numara printre cele mai sigure masini din segment.
Sistemul infotainment Chevrolet MyLink: integrarea smartphone-urilor

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

La Salonul Auto de la Geneva va fi lansat si noul sistem infotainment al marcii, Chevrolet MyLink, care integreaza dispozitivele personale ale soferilor, precum smartphone-urile, si le transforma autovehiculele in propriile statii de andocare.
Chevrolet MyLink include un ecran tactil color de inalta rezolutie si diagonala de 7", care faciliteaza navigarea prin meniul functiilor media. Sistemul afiseaza datele din smartphone pe ecran prin intermediul unei mufe auxiliare USB sau prin Bluetooth.
Acesta ofera, in plus, streaming audio stereo si control wireless pentru smartphone, bazandu-se pe functia de apelare hands-free prin intermediul dispozitivului Bluetooth cu comanda vocala, disponibila in prezent pe mai multe modele Chevrolet. Incepand cu vara anului 2012, aceasta tehnologie va fi disponibila si pentru modelele Cruze si Aveo.
2011: Vanzari record in anul de serbare a centenarului
Chevrolet a vandut 4,76 milioane de autovehicule in 2011, anul in care si-a sarbatorit centenarul, stabilind un record mondial de vanzari si ajutand grupul GM sa depaseasca pragul de 9 milioane de unitati vandute. Vanzarile au crescut in toate regiunile, inclusiv in Europa.
Cele mai multe autovehicule Chevrolet au fost vandute in S.U.A. (1.775.812 de unitati), o crestere cu 13%. Pe locul doi a fost China, cu 595.068 de unitati vandute pe aceasta piata. Autovehiculul Cruze a fost comercializat in 670.000 de unitati in 2011, fiind astfel cel mai bine vandut model Chevrolet.

Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva 2012

Chevrolet a vandut 206.400** de autovehicule in Europa Centrala si de Vest*** in 2011, o crestere cu 1.600 de unitati fata de anul trecut, avand o cota de piata de 1,24%. Numarul de vanzari a crescut pe 20 de piete, iar cota de piata a crescut in 16 tari.
Spark a fost cel mai bine vandut model Chevrolet in Europa, cu 66.400 unitati vandute si o cota de piata de 5,5 % in segmentul de autovehicule de mici dimensiuni.
* Doar pe pietele selectate
** Cifre preliminare de inmatriculari - piata totala de autovehicule (autoturisme si autovehicule comerciale usoare)
*** Europa Centrala si de Vest include 37 de tari (cele 27 de state membre ale Uniunii Europene plus Andora, Albania, Bosnia/Hertegovina, Croatia, Islanda, Macedonia, Norvegia, Serbia/Muntenegru, Elvetia si Turcia)
Distribuie pe Facebook
mai multe