Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea
Chevrolet Malibu este cea mai longeviva gama de modele din clasa medie din industria auto, lansata in anul 1964. De la modelele hot rod la autovehiculele de politie, la decapotabile si pana la sedan-urile de dimensiuni medii de pe strazile americane, nu exista multe autovehicule de dimensiuni medii care sa fi atras un numar atat de mare de persoane precum modelul Chevrolet Malibu. Noul Malibu este primul model sedan Chevrolet din clasa medie destinat cu adevarat pietei mondiale, fiind totodata prima editie a modelului care va fi lansata in Europa.
Distribuie pe Facebook
"Malibu este noul varf de lance al marcii Chevrolet, destinat pietei europene, si unul dintre cele zece modele noi lansate intr-un interval de numai 18 luni" , a declarat Susan Docherty, Presedinte si Director General al Chevrolet Europe. "Este un autoturism cu design fantastic, care le ofera clientilor un stil american unic, rafinament si siguranta de cinci stele."
Clientii care cumpara un autovehicul sedan din clasa medie sunt interesati de calitate, fiabilitate si durata lunga de viata. Achizitionand un model Malibu, acestia vor beneficia de un autovehicul polivalent la un pret avantajos. Clientii vor aprecia designul sau expresiv, numeroasele functii de confort, precum si caracteristicile de manevrabilitate rafinate oferite de acest model.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

O mare pondere a clientilor din acest segment este reprezentata de companiile care isi echipeaza flotele cu autovehicule sedan din clasa medie. Marea majoritate a modelelor Malibu ce vor fi comercializate in Europa vor fi echipate cu un motor diesel, acest tip de motor situandu-se in topul preferintelor cumparatorilor.
Silueta puternica si agila
Cu un ampatament de 2.737 mm si o latime totala de 1.855 mm, Chevrolet Malibu are o postura atletica bine definita. Partea frontala este dominata de grila dubla specifica marcii Chevrolet, ce evidentiaza papionul amplasat central, precum si de forma proeminenta a capotei motorului. Aspectul impunator este completat de catre farurile cu halogen sau xenon care se intind inspre partea din spate.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Forma exterioara a modelului Malibu este definita de linia distincta a caroseriei ce se intinde de-a lungul intregului autovehicul, de aripile spate atletice si de lampile spate puternice specifice modelului Camaro. Jantele din aliaj cu dimensiuni de 17 sau 18 inch se incadreaza perfect in pasajele rotilor, distanta intre roata si caroserie fiind mica.

Liniile elegante ale modelului Malibu sunt egalate de caracteristicile sale aerodinamice remarcabile. Un spoiler prevazut cu o lampa de frana cu tehnologie LED montata central la inaltime, integrat in capota portbagajului, deviaza fluxul de aer peste partea din spate a autovehiculului. De asemenea, modelul Malibu a fost izolat complet impotriva zgomotului produs de vant la inaintare, cel produs de motor si impotriva vibratiilor.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

La interior, noul Malibu ofera o ambianta confortabila si rafinata. Acesta dispune de un post de conducere dublu specific marcii Chevrolet si de un panou central de instrumente pe care este amplasat un ecran color tactil de sapte inch (pentru nivelurile superioare de echipare).
Panoul de instrumente amplasat in partea mediana se prelungeste in mod natural inspre panourile portierelor, in timp ce forma ramelor celor doua cadrane seamana cu cea a modelului Camaro. Tehnologia pe baza de tuburi luminoase este utilizata in diferite zone ale postului de conducere pentru a produce lumina de fundal de culoare albastru-gheata, specifica marcii Chevrolet. Aceasta include banda decorativa neagra, cu accente cromate, care se desfasoara de-a lungul intregului panou de instrumente.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Spatiu interior, variante de sisteme de divertisment

Chiar si pasagerii inalti se vor simti confortabil, modelul Malibu oferind un spatiu pentru zona capului de 991 mm (locurile din spate: 952 mm), spatiu pentru picioare de 1.069 mm (locurile din spate: 946 mm) si un spatiu pentru umeri de 1.461 mm (locurile din spate: 1.450 mm). Portbagajul are o capacitate de 545 litri; zona de incarcare poate fi extinsa prin rabatarea fractionata (60/40) a spatarului banchetei din spate.
Printre solutiile inteligente de depozitare, disponibile standard pentru nivelurile superioare de echipare, se numara si spatiul ascuns in spatele ecranului tactil de sapte inch pliabil. Sticlele de bauturi de un litru pot fi depozitate in buzunarele amplasate pe usi, in timp ce torpedoul de mari dimensiuni de pe panoul de instrumente din partea mediana este ideal pentru depozitarea diferitelor obiecte personale.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Scaunele din dotarea modelului Malibu contribuie semnificativ la sporirea confortului in timpul calatoriei, fiind validate prin teste rutiere complexe realizate in mai multe zone de pe intreg globul. Puteti ajunge imediat la pozitia ideala de sedere datorita volanului cu reglare pe inaltime si in adancime, disponibil pentru nivelurile de echipare superioare, si cursei scaunului de 266 mm pe lungime si de 60 mm pe inaltime.
In functie de nivelul de echipare, tapiteria scaunelor este fie o combinatie negru jet si titan, fie de culoare negru jet. Variantele de echipare superioare dispun de scaune incalzite reglabile electric, cu functie de memorare, suport lombar si tapiterie sport din piele. Scaunele disponibile pentru versiunile de echipare intermediare sunt prevazute cu insertii din material textil, in timp ce versiunile de baza sunt echipate cu scaune cu tapiterie din material textil cu insertii din material textil moale.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Si pentru sistemele de divertisment exista trei niveluri de echipare. In cazul nivelelor de echipare superioare, sistemul audio cu CD player este conectat la un ecran color tactil de sapte inch si la cele noua difuzoare premium. Ecranul este utilizat pentru mai multe functii, inclusiv functiile optionale de navigatie si de vizualizare a de fotografiilor, si permite conectarea wireless a telefoanelor mobile prin intermediul tehnologiei Bluetooth, pentru utilizarea acestora in modul hands-free, cu comenzi vocale. Functiile sistemului audio pot fi accesate prin intermediul comenzilor de pe volan.
Panoul central de instrumente pentru variantele de echipare medie si superioara este prevazut cu un port USB si o mufa auxiliara pentru conectarea iPod-urilor si a altor playere MP3.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Doua motoare puternice si rezistente
In Europa, Chevrolet Malibu poate fi comandat cu un motor pe benzina sau diesel, ambele cu patru cilindri. In Romania se va comercializa varianta diesel.
Motorul diesel este produs la Kaiserslautern, Germania, si dispune de sistem de injectie common rail la inalta presiune, doi arbori cu came in chiulasa si un turbocompresor cu geometrie variabila avansat, prevazut cu intercooler.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Acesta dezvolta o putere de 160 cp la 4.000 rpm si genereaza un cuplu maxim de 350 Nm la 1.750 rpm, datorita acestora modelul Malibu putand atinge o viteza maxima de 213 km/h. In combinatie cu transmisia manuala, unitatea diesel are un consum de 5,1 litri/100 km in regim mixt.
Motorul pe benzina dezvolta o putere de 167 cp la 5.800 rpm, permitand autovehiculului sa atinga o viteza maxima de 204 km/h si 100 km/h in 9,5 secunde in combinatie cu o transmisie manuala. Cuplul maxim de 225 Nm este atins la o turatie de 4.600 rpm. In regim mixt, consumul de carburant al acestui motor este de 7,8 litri/100 km.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Atat motorul pe benzina de 2,4 l, cat si cel diesel de 2 l pot functiona impreuna cu o transmisie automata sau o transmisie manuala, ambele cu 6 trepte de viteza. Transmisia automata cu 6 trepte de viteza este echipata cu functia de schimbare manuala a treptelor (DSC), care permite soferului sa schimbe treptele de viteza manual. Transmisia adaptiva include o functie de franare automata pe drum inclinat, care comanda mentinerea unei trepte de viteza inferioare in cazul in care autovehiculul decelereaza sau ruleaza liber pe un drum in panta.
Conducere dinamica, manevrabilitate sigura
La drum intins, soferii modelului Malibu vor aprecia caracteristicile dinamice excelente ale autovehiculului. Elementele fundamentale care asigura o tinuta de drum sigura si confortabila a modelului Malibu sunt ecartamentul mare (fata: 1.583 mm; spate: 1.585 mm), caroseria autoportanta compacta, suspensia fata McPherson cu eficienta dovedita si suspensia spate multibrat.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Noul Malibu este echipat cu un sistem de directie ZF, cu caracteristici ale unei directii neutre si o aderenta excelenta, chiar si in virajele foarte stranse. Toate variantele vor fi dotate cu servodirectie electrica montata pe cremaliera, functia de asistare la pornirea in rampa si frana de parcare electrica. Un senzor de parcare montat in bara de protectie spate este prevazut standard pentru nivelurile de echipare superioare si optional pentru nivelurile de echipare medii. In plus, nivelurile de echipare medii si superioare vor fi prevazute cu un tempomat actionat prin intermediul comenzilor de pe volan.
Modelul Malibu dispune de discuri de frana ventilate de 16 inch in partea din fata si discuri de frana pline in partea din spate, prevazute cu etriere din aluminiu, care furnizeaza o forta de franare puternica atunci cand este nevoie. Gama extinsa de sisteme electronice standard de control al sasiului include: Controlul electronic al stabilitatii, Controlul tractiunii, Sistemul de antiblocare la franare cu patru canale si Distributia electronica a fortei de franare, Sistemul de asistare la franare si Sistemul de asistare la supraincalzirea franelor.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Siguranta fara compromisuri
Siguranta remarcabila oferita de modelul Malibu nu este asigurata exclusiv de sistemele sale electronice de asistenta. Structura de rezistenta a caroseriei a fost proiectata pentru a asigura un nivel ridicat de rigiditate, incorporand zone de deformare in partea din fata si din spate care sa absoarba energia de impact.
Punctajul maxim de cinci stele obtinut la testele de impact realizate in cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (EuroNCAP) dovedeste faptul ca noul Malibu este unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul sau.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Toate variantele disponibile pentru Europa vor fi echipate cu sase airbaguri, inclusiv airbaguri frontale cu declansare in doua trepte, airbaguri pentru sofer si pasagerul din fata, airbaguri pentru zona toracica/pelvis montate in scaunele din fata si airbaguri tip cortina. Riscul ca soferul si restul pasagerilor sa sufere leziuni cervicale este redus datorita tetierelor active. Autovehiculul este echipat standard si cu sistemul de eliberare a pedalelor. Centurile de siguranta cu prindere in trei puncte pentru locurile din fata sunt prevazute cu dispozitive de pretensionare si limitatoare de forta.

Scaunele pentru copii pot fi fixate in siguranta in cele doua locuri laterale ale banchetei din spate prin intermediul sistemului ISOFIX cu eficienta dovedita.

Chevrolet Malibu aduce legendarul design american pe pietele din toata lumea

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (95) Poze Chevrolet Malibu - Galerie Foto
mai multe