Citroen a prezentat noul sedan de lux DS 5LS

Citroen a prezentat noul sedan de lux DS 5LS
  • Citroen a dezvaluit primele imagini ale noului model DS 5LS
  • Sedanul de lux va ajunge in showroom-uri in luna aprilie 2014
  • Propulsia va fi asigurata de trei motoare pe benzina
Distribuie pe Facebook

Citroen DS 5LS, primul sedan vandut sub numele DS, a fost prezentat de producatorul auto din Hexagon.

Noul sedan de lux a fost gandit pentru piata auto din China si va ajunge in showroom-uri in luna aprilie 2014. Evenimentul de prezentare oficiala a avut loc in Paris, iar noul 5LS se bazeaza destul de mult pe modelul DSS, urmand sa fie construit la noua fabrica a francezilor din Shenzhen, scrie revista Auto Express.

Citroen DS 5LS

Cu un design inspirat destul de mult din conceptul Wild Rubis, prezentat anul acesta la Salonul de la Shanghai, noul Citroen DS 5LS are un exterior stilat, dovedind ca nu degeaba poarta emblema LS - sedan de lux. Grila radiatorului este de tip "DS Wings" si se prelungeste pana la faruri. Acestea au lumini pe timp de zi in forma de bumerang, elemente cromate si stopuri cu LED.

Noua berlina are 4.7 metri lungime, din care 2.7 metri ii reprezinta ampatamentul. Citroen spune ca DS 5LS va oferi cel mai bun spatiu din clasa sa pentru picioarele pasagerilor. Datele oferite de producator mai spun ca sedanul de lux este cu 20 de cm mai lung decat modelul DS5 pe care se bazeaza si are un volum al portbagajului de 466 de litri.

Citroen DS 5LS

Interiorul abunda in materiale premium, fiind un amestec de lemn, piele si plastic moale, placut la atingere. Consola centrala este indreptata catre sofer, iar variantele de top includ optiuni ca scaune fata cu sistem de masaj, purificator de aer, sistem audio premium, camera video pentru marsarier si DVD player.

Propulsia lui Citroen DS 5LS este asigurata de trei motoare pe benzina. Unul cu aspiratie naturala, de 132 de cai putere, conectat la o cutie de viteze manuala, si doua turbo, de 1.6 litri (158 si 197 cai putere), ambele cuplate cu o cutie automata in sase trepte.

Citroen DS 5LS

Productia lui DS 5LS va incepe in martie, la uzina din Shenzen, iar modelul va fi lansat oficial in China cu ocazia Salonului Auto de la Beijing. Citroen mai are in plan un SUV si un alt sedan, de data aceasta mai mare decat 5LS, bazat pe conceptul DS9. Ambele automobile vor ajunge pe piata in 2015.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Citroen DS 5LS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Decembrie 2013