Citroen C4 Cactus: Crossover-ul cu bancheta fata si perne de aer pe caroserie

Citroen C4 Cactus: Crossover-ul cu bancheta fata si perne de aer pe caroserie
  • Primele imagini ale noului Citroen C4 Cactus au ajuns pe internet
  • Crossover-ul francez va debuta oficial luna viitoare, la Geneva
  • Atractiile sale sunt date de bancheta fata si pernele de aer de pe caroserie
Distribuie pe Facebook

C4 Cactus, noul crossover al francezilor de la Citroen, a debutat pe internet cu putin timp inaintea prezentarii oficiale. Modelul este primul din gama "C-Line", axata pe stil, simplitate si valoare, care vine cu un pret mai scazut decat masinile inlocuite.

Cele cinci fotografii publicate pe internet prezinta un model de serie aproape identic cu prototipul Cactus, dezvaluit toamna trecuta de compania franceza. De altfel, pe aceasta idee au declarat ca vor merge chiar oficialii Citroen, afirmand despre C4 Cactus ca va beneficia de bancheta frontala si de panourile de aer din portiere.

Citroen C4 Cactus

Astfel, pe modelul de serie putem remarca exteriorul mai mult decat indraznet, acoperisul ce pare ca pluteste, partea frontala indrazneata, pilonii C care ies in evidenta, precum si celebrele protectii laterale, asa-numitele airbumps-uri. Acestea au rolul de a imbunatati aspectul masinii, dar si de a proteja caroseria de impacturile minore si de zgarieturi.

Interiorul noului crossover compact are acelasi design minimalist si abunda in accente metalice. La fel ca in cauzul modelului concept, regasim bancheta frontala si sistemul infotainment cu un ecran de 7 inchi. Noul Citroen C4 Cactus mai beneficiaza si de instrumente digitale, un volan in trei spite, un sistem unic de curele fixate in usi, un port USB foarte usor accesibil, precum si de un schimbator de viteze unic.

Citroen C4 Cactus

Alte specificatii nu au fost dezvaluite, insa conceptul Citroen Cactus avea o garda la sol de 21 cm, o lungime de 4.21 m, o latime de 1.75 m si o inaltime de 1.53 m.

Sub capota versiunii de productie s-ar putea afla cateva motorizari pe benzina si motorina, destul de modeste insa, totul pentru a tine sub control pretul masinii. "Nu veti gasi motorul THP de 155 CP pe noul Cactus", a fost declaratia recent oferita de seful gamei C-Line, Pierre Monferrini.

Noul C4 Cactus de la Citroen va fi dezvaluit in premiera mondiala in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Citroen C4 Cactus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Citroen C4 Cactus
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Februarie 2014