Conceptul Citroen DS3 Cabrio Racing se transforma in masina de serie

Conceptul Citroen DS3 Cabrio Racing se transforma in masina de serie
  • Conceptul Citroen DS3 Cabrio Racing va primi o versiune de serie
  • Modelul va ajunge in showroom-uri in prima parte a lui 2014
  • Propulsia va fi asigurata de un 1.6 turbo de 207 cai putere
Distribuie pe Facebook

Citroen a anuntat ca noul sau concept DS3 Cabrio Racing va ajunge in productia de serie. Din cate se pare, automobilul va ajunge in showroom-uri in prima parte a lui 2014, la un pret situat in jurul a 36.000 de euro.

Este oficial! Cel mai surprinzator concept al francezilor de la Citroen, prezentat anul acesta atat in cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood din Anglia, cat si la Salonul Auto de la Frankfurt, se transforma in masina de serie. Este vorba de cea mai sportiva versiune a subcompactei de serie DS3 Cabrio, si anume DS3 Cabrio Racing.

Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Potrivit Autocar, atunci cand automobilul va iesi pe poarta fabricii va costa in jur de 30.000 de lire sterline (aproximativ 35.500 de euro). Anuntul a fost facut de catre echipa Citroen Racing la un eveniment media ce a avut loc recent, in Franta.

Conceptul Citroen DS3 Cabrio Racing a fost dezvoltat de echipa de raliu a constructorului francez si combina sportivitatea hatcbackului DS3 Racing cu eleganta lui DS3 cabrio. Vestea imbucuratoare este ca masina de serie va pastra multe dintre caracteristicile prototipului prezentat in Anglia. Astfel, vom vedea acelasi motor turbo de 1.6 litri, capabil sa livreze 207 cai putere.

Din pacate, noul model va veni numai intr-un singur nivel de echipare, versiunea de serie impartind aceleasi caracteristici cu modelul de curse pe baza caruia a fost dezvoltat. Anumite optiuni de echipare pentru interior, cum ar fi scaunul pentru copii in stilul DS, sau anumite tesaturi nu vor fi insa disponibile pe masina de serie.

Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Noul Citroen DS3 Cabrio Racing va fi disponibil inca din prima parte a anului viitor. In Romania, versiunea standard pleaca de la 18.105 euro cu TVA, insa beneficiaza de o promotie si poate fi cumparat incepand de la 16.431 de euro cu TVA. Cel mai scump DS3 Cabrio, in varianta de echipare "Sport Chic", costa 23.760 de euro (TVA inclus), insa cu reducerea acordata de importator el poate fi achizitionat la 21.280 de euro.

Nu se stiu inca detalii despre tarile in care va ajunge noul model Citroen DS3 Cabrio Racing.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Citroen DS3 Cabrio Racing Concept
mai multe