Concurentul lui Renault Clio RS si VW Polo GTI are o cutie manuala si LAUNCH CONTROL. Cum functioneaza sistemul

Concurentul lui Renault Clio RS si VW Polo GTI are o cutie manuala si LAUNCH CONTROL. Cum functioneaza sistemul
  • Noul Ford Fiesta ST ofera un motor turbo in trei cilindri
  • Automobilul de clasa compacta are 200 CP sub capota
  • Cutia manuala lucreaza alaturi de un sistem launch control
Distribuie pe Facebook

Launch Control pe un automobil de clasa subcompacta? Se poate! Chiar si in conditiile in care modelul cu pricina nu dispune decat de o cutie manuala...

Anuntat la mijlocul lunii martie, noul Ford Fiesta ST este un automobil mic, dar plin de surprize. Modelul disponibil la vanzare si pe piata din Romania, la preturi incepand de la 19.750 de euro gazduieste in compartimentul motor un benzinar cu numai trei cilindri in linie.

Propulsorul turbo de 1.5 litri si 200 de cai putere lucreaza alaturi de o cutie manuala si un sistem de tractiune fata, carora li se alatura un diferential mecanic de la Quaife si deja celebra tehnologie Launch Control. Totul pentru ca primii 100 km/h sa vina dupa doar 6.5 secunde.

Nu sunt singurele surprize cu care concurentul lui Renault Clio RS si Volkswagen Polo GTI isi intampina clientii, acestia urmand a se bucura inclusiv de scaune sport marca Recaro. Plus o instalatie audio din seria Play de la Bang & Olufsen, care promite un sunet clar ca cristalul.

Despre noul Ford Fiesta ST mai trebuie spus, totodata, ca impresioneaza si prin sistemele de siguranta oferite, pilotul automat cu functie de limitate a vitezei ori Lane Keeping Alert reprezentand numai un exemplu in acest sens. O alta veste buna consta in celebrul SYNC 3.

Lasam insa deoparte echipamentele care fac viata la bordul automobilului cu motor in trei cilintri mai sigura si mai usoara si revenim la dotarile sinonime cu o doza extra de fun. In speta celebrul Launch Control, care functioneaza exact... ca in materialul video de mai jos:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Mai 2018