Cu asta vrea sa-i recastige pe americani. Volkswagen lanseaza in sfarsit SUV-ul Atlas

Cu asta vrea sa-i recastige pe americani. Volkswagen lanseaza in sfarsit SUV-ul Atlas
  • Volkswagen a publicat primele fotografii oficiale ale SUV-ului Atlas
  • Acesta va fi construit special pentru piata Nord Americana
  • Va debuta oficial la Salonul Auto de la Los Angeles din luna noiembrie
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen au publicat primele fotografii oficiale cu Atlas. SUV-ul cu 7 locuri este construit exclusiv pentru piata Nord Americana si este asteptat sa ajunga in showroom-uri in 2018.

Zvonurile ca nemtii de la Volkswagen pregatesc un SUV exclusiv pentru piata americana au aparut cu cativa ani in urma. A urmat apoi scandalul Dieselgate, relatiile dintre americani si constructorul german s-au deteriorat, iar modelul a intrat intr-un con de umbra.

2018 Volkswagen Atlas

Dar in ultimele luni, nemtii au inceput sa lanseze fel de fel de indicii ca nu au uitat de acest SUV, si dupa mai multe fotografii spion, filmulete si chiar si o schimbare de nume, iata ca momentul mult asteptat a sosit.

2018 Volkswagen Atlas2018 Volkswagen Atlas

Pariul Volkswagen si modelul cu care vrea sa-i recastige pe americani se numeste Atlas, si tocmai a aparut in primele sale fotografii oficiale, cu putin timp inaintea debutului oficial de la Salonul Auto de la Los Angeles.

2018 Volkswagen Atlas

Asa cum spuneam, acest SUV este construit special pentru piata Nord Americana, acolo unde in cazul vehiculelor de acest gen, marimea conteaza. Astfel, Atlas masoara 5.03 metri in lungime, 1.97 in latime si 1.76 in inaltime, iar multumita acestora este cel mai mare model oferit de constructorul german peste Ocean.

2018 Volkswagen Atlas

Volkswagen Atlas este dezvoltat pe platforma MQB, poate gazdui 7 pasageri si este caracterizat de un design destul de agresiv, cu o parte frontala robusta, aripi evazate si o parte dorsala ceva mai cuminte, in comparatie cu restul exteriorului.

2018 Volkswagen Atlas2018 Volkswagen Atlas

La interior regasim aceleasi materiale de calitate cu care ne-au obisnuit nemtii din Wolfsburg, dar si un design al habitaclului asemanator cu SUV-ul celor de la Skoda, modelul Kodiaq. Cireasa de pe tort o reprezinta tehnologia Volkswagen Digital Cockpit, care consta intr-un instrumentar de bord digital, afisat pe un display de 12.3 inch.

2018 Volkswagen Atlas

Sistemul de infotainment vine cu conectivitate Apple CarPlay si Android Auto, iar lista de bunatati include Car-Net, un sistem audio Fender cu 12 incinte si nu in ultimul rand, tehnologie autonoma precum sistemul Cruise Control Adaptiv, Forward Collision Alert si sistemul autonom de franare de urgenta.

2018 Volkswagen Atlas2018 Volkswagen Atlas

In ceea ce priveste gama de motorizari, noul Volkswagen Atlas beneficiaza de doua propulsoare pe benzina. Cel mai slab dintre acestea este agregatul de 2.0 litri TSI, capabil de 238 de cai putere si conectat la o tractiune fata sau la una integrala 4Motion.

2018 Volkswagen Atlas

Varful de gama il reprezinta propulsorul de 3.6 litri, pe care il stiti de pe versiunile VR6 ale constructorului german. Chiar daca are deja o varsta respectabila, acesta dezvolta 280 de cai putere si vine impreuna doar cu sistemul de tractiune integrala.

2018 Volkswagen Atlas

Noul Atlas va fi construit la uzina Volkswagen din Chattanooga, Tennesse, si este asteptat sa ajunga pe piata in 2018. Hinrich J. Woebcken, seful diviziei Volkswagen de peste Ocean, a descris SUV-ul ca fiind "Cel mai mare si mai indraznet Volkswagen pe care l-am construit pentru Statele Unite."

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze 2018 Volkswagen Atlas
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 Octombrie 2016