Volkswagen se gandeste sa aduca SUV-ul Atlas in Europa

Volkswagen se gandeste sa aduca SUV-ul Atlas in Europa
  • Volkswagen se gandeste sa aduca SUV-ul Atlas in Europa
  • Acesta ar urma sa vina impreuna cu un propulsor diesel
  • Atlas va fi importat de la fabrica Volkswagen din Statele Unite
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen iau in calcul varianta de a aduce SUV-ul Atlas si pe pietele din Europa. Daca se va intampla acest lucru, cel mai mare model din gama constructorului din Wolfsburg ar putea veni impreuna cu un motor diesel de 2.0 litri si 193 de cai putere.

Volkswagen lansa la sfarsitul lunii noiembrie SUV-ul de peste 5 metri lungime, botezat Atlas, despre care sustinea la acea vreme ca va fi produs exclusiv pentru pietele din Statele Unite si China.

2018 Volkswagen Atlas

La putin timp insa, nemtii au revenit asupra disponibilitatii acestui model, si au declarat ca va fi vandut si in Rusia, acolo unde exista deasemenea cerere pentru astfel de modele de mari dimensiuni.

Cea mai noua informatie despre SUV-ul Atlas li se adreseaza europenilor, deoarece constructorul german de automobile ia in considerare posibilitatea de a aduce acest model si pe Batranul Continent.

2018 Volkswagen Atlas

Elmar-Marius Licharz, seful diviziei de modele de mari dimensiuni din cadrul Volkswagen, a recunoscut ca "Ne gandim la Europa. Pentru cele mai multe regiuni, Touareg este masina potrivita, dar exista unele piete precum Rusia si Orientul Mijlociu unde Atlas ar putea fi popular. Atlas este mare, asa ca trebuie sa evaluam cererea, pentru ca ar putea fi prea mare pentru a incapea in garaje. Dar cu siguranta exista piete europene unde ar avea sens."

2018 Volkswagen Atlas

Daca va ajunge intr-adevar in Europa, Volkswagen-ul Atlas va primi si un propulsor care sa-l faca mai popular printre clientii europeni, dar si mai "prietenos" cu noile standarde de emisii si desigur, cu taxele. Astfel, pe langa motoarele pe benzina de 241, respectiv 283 de cai putere, disponibile momentan, Atlas ar urma sa primeasca un agregat diesel de 2.0 litri, capabil de 193 de cai putere.

2018 Volkswagen Atlas

Exemplarele pentru piata europeana vor fi importate tot de la fabrica Volkswagen din Chattanooga, Tennessee, care are capacitatea de a mari productia pentru a onora si comenzile venite din noua piata de desfacere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 2018 Volkswagen Atlas
mai multe