Cum arata noul Seat Leon break

Cum arata noul Seat Leon break
  • Noul Seat Leon ST se lanseaza la Frankfurt
  • La baza se afla platforma modulara MQB
  • Gama de motorizari va fi aceeasi ca la modelul hatchback
Distribuie pe Facebook

Cea de-a treia versiune de caroserie a noului Seat Leon a fost dezvaluita recent, prin cateva imagini neoficiale, de un site auto din Cehia. Este vorba de Seat Leon ST (break), model ce va debuta in 10 septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Seat a lansat noul hatchback, versiunea cu cinci usi, anul trecut, iar in urma cu cateva luni si-a extins gama cu ajutorul versiunii SC, un coupe in trei usi. Acum insa, constructorul auto iberic se pregateste de o premiera odata cu introducerea variantei ST (break) a modelului Seat Leon.

Construit pe aceeasi platforma cu Octavia si Golf

Noul autoturism Seat Leon ST este construit pe platforma MQB, la fel ca Volkswagen Golf VII si Skoda Octavia III, insa capacitatea de stocare este mai mica, intrucat portbagajul are 587 de litri, spre deosebire de celelalte doua modele break care ofera 605 litri (Golf VII), respectiv 610 litri (Octavia Combi).

In ceea ce priveste designul, nu sunt prea multe de spus, intrucat Leon ST este o versiune extinsa a hatch-ului cu care fanii sunt obisnuiti. Se remarca sinele de pe plafon si jantele de aliaj in multe spite. In timp ce partea frontala este exact la fel ca versiunea normala, stopurile au o usoara forma rotunda si sunt putin mai mari fata de cele ale hatchback-ului.

Acest lucru nu reprezinta neaparat o surpriza, intrucat aceeasi reteta s-a aplicat si fratilor din gama, modelele Golf Variant si Octavia Combi.

Seat Leon ST

Motorizarile imprumutate de la Leon Hatchback

In ceea ce priveste motorizarea, noul Seat Leon ST se pare ca va beneficia de propulsoarele de la celelalte doua versiuni de caroserie. Astfel, ne putem astepta la cele pe benzina TSI, de la cel de 1.2 litri (86 cai putere) si pana la motorul de 1.8 litri (180 de cai putere). In ceea ce priveste propulsoarele diesel, noul Seat Leon ST va fi echipat cu atat cu un 1.6 TDI (de 90 sau 105 cai putere), cat si cu un 2.0 TDI (de 150 sau 184 cai putere).

Mathias Rabe, vicepresedintele departamentului de Cercetare si Dezvoltare Seat, a confirmat faptul ca modelul break va fi oferit si intr-o versiune cu tractiune integrala cu sistemul 4MOTION imprumutat de la Golf VII.

Imediat dupa lansarea break-ului, Seat va dezvalui noul hot hatch Cupra si Cupra Coupe.

Seat Leon ST

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Seat Leon ST
mai multe