Daca n-ai bani de M3, asta e masina TA! Are 382 de CAI si face suta in doar 4,4 secunde

Daca n-ai bani de M3, asta e masina TA! Are 382 de CAI si face suta in doar 4,4 secunde
  • BMW anunta debutul primului M340i din istorie
  • Propulsia este asigurata de un motor cu 382 CP
  • Sprintul 0-100 km/h dureaza doar 4.4 secunde
Distribuie pe Facebook

La mai putin de o luna si jumatate de la organizarea evenimentului oficial de lansare, BMW anunta prima versiune de performanta a noului Seria 3. Comercializat sub denumirea M340i, modelul in cauza ofera in standard o motorizare turbo de trei litri si 382 CP.

Cinci, aproape sase saptamani. Doar de atat au avut nevoie oficialii companiei BMW pentru a oferi publicului larg primele informatii exacte cu privire la... prima versiune de performanta a noului Seria 3.

Botezata M340i, aceasta gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo cu sase cilindri si capacitatea de trei litri, proiectata pentru a dezvolta o putere maxima de 382 CP. Valoarea caracteristica... cuplului se ridica la 500 Nm, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se va realiza in doar 4.4 secunde.

BMW M340i xDrive

BMW M340i xDrive

BMW M340i xDrive

Potrivit bavarezilor, modelul menit sa concureze impotriva unor nume precum Audi S4 si Mercedes C43 AMG ofera in standard o cutie automata cu opt rapoarte, in timp ce tractiunea integrala xDrive este optionala.

In ceea ce priveste partea estetica, primul M340i din istoria BMW mizeaza pe o formula familara, cu spoilere fata si spate agresiv stilizate, praguri laterale proeminente si jante din aliaj supradimensionate. Un volan in trei spite si o pereche de scaune sport se numara printre principalele atractii de la interior.

Detaliile legate de pretul automobilului cu propulsor de trei litri si 382 CP raman un mister la momentul de fata, insa este bine de stiut ca primele exemplare vor ajunge pe strazi in cursul anului viitor.

Tot atunci am putea face cunostinta, de ce nu, si cu mult zvonitul Mercedes C53 AMG, care ar urma sa imprumute sistemul micro-hibrid instalat de inginerii diviziei din Affalterbach sub capota variantelor CLS, respectiv E53 AMG. Pe aceste doua modele, solutia tehnica anterior amintita este sininoma cu pana la 457 CP.

BMW M340i xDrive

BMW M340i xDrive

BMW M340i xDrive

BMW M340i xDrive

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze BMW M340i xDrive
mai multe