Mercedes viseaza la un nou AMG in gama. Denumirea inregistrata de nemti zilele acestea

Mercedes viseaza la un nou AMG in gama. Denumirea inregistrata de nemti zilele acestea
  • Mercedes a inregistrat de curand denumirea C 53
  • Aceasta semnaleaza un model cu propulsie micro-hibrida
  • Modele precum E si CLS 53 ofera pana la 457 CP
Distribuie pe Facebook

In cazul in care va deveni realitate, automobilul producatorului din Stuttgart nu va avea niciun fel de corespondent in portofoliul companiilor rivale Audi si BMW.

O versiune V6 bi-turbo de trei litri si 390 de cai putere sau un model cu opt cilindri in V, doua turbine si capacitatea de 3.982 de centimetri cubi, care ofera pana la 510 CP si 700 Nm. Sunt cele doua optiuni pe care divizia AMG le pune la momentul de fata la dispozitia clientului de Mercedes C-Class.

Situatia s-ar putea schimba insa in urmatoarea perioada de timp, grupul Daimler AG inregistrand de curand denumirea C 53. Denumire care, spun mai multe surse, anunta lansarea unei variante a rivalului pentru Audi A4 si BMW Seria 3 cu sistemul de propulsie de pe noile E, respectiv CLS53 AMG.

In cazul in care va deveni realitate, primul C53 AMG din istoria Mercedes va gazdui in compartimentul motor un asamblu micro-hibrid, cu un benzinar I6 cu turbina conventionala si compresor electric in prim plan. Pentru un plus de performanta, acesta va lucra alaturi de un demaror/alternator EQ Boost.

Pe modelele anterior mentionate - E, respectiv CLS53 AMG, solutia cu pricina produce pana la 457 CP. Odata montata de compania din Stuttgart pe automobilul care concureaza Audi A4 si BMW Seria 3, valorile maxime ale sistemului de propulsie anterior mentionat ar putea scadea cu cateva procente.

Daca nu se va schimba absolut nimic, viitorul Mercedes C53 AMG va reprezenta punctul de legatura intre versiunea C43 AMG, pusa in miscare de un V6 bi-turbo de trei litri si 390 de cai putere si varianta C63 AMG, oferita alaturi de opt cilindri in V, doua turbine, capacitatea de 3.982 de centimetri si pana la 510 CP.

Mercedes C 53 AMG - Prima poza

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Mercedes C63 AMG Facelift
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2018