Daca zvonurile se adeveresc, BMW poate redeveni numarul 1. Ce spun bavarezii despre aceasta ipoteza

Daca zvonurile se adeveresc, BMW poate redeveni numarul 1. Ce spun bavarezii despre aceasta ipoteza
  • BMW ar putea lansa in 2020 primul sau X8
  • Informatia nu a fost infirmata de bavarezi
  • Exista doua ipoteze diferite petru acest model
Distribuie pe Facebook

BMW cauta cu disperare sa revina pe primul loc in topul celor mai mari producatori premium din industria auto. In prezent, pozitia respectiva este ocupata de Mercedes-Benz.

Pentru BMW, seria premierelor absolute nu se va incheia odata cu lansarea noului X2. Anuntat cu surle si trambite la sfarsitul lunii trecute, crossover-ul bavarez va fi urmat anul viitor de primul X7 din istoria de peste un secol a companiei.

Ba chiar mai mult de-atat, daca informatiile obtinute de publicatia Autocar se dovesc adevarate, gama de modele a producatorului auto din Munchen ar putea fi completata in 2020 cu un X8. Unul care sa concureze cu Audi Q8 sau Range Rover.

Si mai interesant este ca presedintele departamentului de dezvoltare de la BMW nu informa aceasta ipoteza. Dimpotriva, pune paie pe foc, afirmand ca exista loc si pentru un asemenea produs, insa "nu a fost luata inca nicio decizie in acest sens".

Totodata, compania bavareza nu stie inca sub ce forma va lansa noul X8. Jurnalistii britanici sugereaza ca sefii producatorului auto din Munchen iau in calcul sa transforme acest model in versiunea Coupe ori varianta LWB a viitorului X7.

Drept urmare, la acest moment a fost identificata o intreaga armata de rivali pentru urmatorul produs de la BMW. Avem, pe de-o parte, nume precum Audi Q8 si Lamborghini Urus, iar pe de cealalta parte Range Rover si Bentley Bentayga.

Ipotezele continua la nivelul paletei de motorizari. Tinand cont de pozitia lui in gama, este de asteptat ca primul X8 din istoria companiei bavareze sa primeasca inclusiv unitatea V12 de 6.6 litri montata pe limuzina de top M760Li xDrive.

La polul opus am putea regasi sistemul hibrid instalat de inginerii producatorului auto din Munchen sub capota conceptului iPerformance. Acesta ofera o putere maxima de peste 300 CP dintr-un benzinar turbo de doi litri si un motor electric.

Mai multe informatii - oficiale si neoficiale, cu privire la viitorul BMW X8 sunt asteptate in perioada urmatoare de timp. Daca si numai daca sefii bavarezi iau decizia de a introduce in productia de serie proiectul respectiv, bineinteles.

BMW X8 - Ipoteza de design

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Noiembrie 2017