Daca zvonurile se adeveresc, nemtii au dat de belea: Peugeot ar lucra la o versiune de 350 CP a noului 508

Daca zvonurile se adeveresc, nemtii au dat de belea: Peugeot ar lucra la o versiune de 350 CP a noului 508
  • Peugeot lucreaza la o versiune de 350 CP a noului 508
  • Modelul respectiv va fi comercializat alaturi de indicativul R
  • Sub capota este asteptat un sistem de propulsie hibrid
Distribuie pe Facebook

O sursa din interiorul companiei Peugeot a recunoscut de curand pentru publicatia australiana Motoring ca producatorul francez de automobile lucreaza la o versiune de performanta, cu 350 CP, a noului 508.

Cea de-a doua generatie a modelului 508 SW nu este nici pe departe singura noutate legata de Peugeot care face valva zilele acestea. Intr-un articol publicat recent, jurnalistii motoring.com.au vorbesc despre cum au aflat de la o sursa din interiorul companiei ca producatorul francez de automobile lucreaza la o versiune de 350 CP a modelului care concureaza cu Audi A5 Sportback si BMW Seria 4 Gran Coupe.

O creatie marca Peugeot Sport, viitorul 508 R ar urma sa primeasca sub capota un sistem de propulsie hibrid, compus dintr-o unitate turbo pe benzina - cu capacitatea de 1.6 litri - si doua motoare electrice. Puterea maxima anterior mentionata, care va transforma automobilul francez intr-un rival pentru modelele Audi S5 si BMW 440i, va fi livrata catre toate cele patru roti, mai sustine sursa citata.

Solutia aleasa de inginerii Peugeot pentru versiunea de 350 CP a modelului care concureaza cu Audi A5 Sportback si BMW Seria 4 Gran Coupe ar putea fi sinonima cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima va fi limitata electronic 250 km/h. Deloc surprinzator, performantele tehnice vor avea un corespondent pe masura la exterior, sub forma unui nou pachet aerodinamic.

Intr-o alta ordine de idei, viitorul 508 R va primi din partea specialistilor diviziei Peugeot Sport inclusiv o pereche de spoilere fata si spate agresiv stilizate, praguri laterale proeminente, dar si jante din aliaj cu diametrul de 20". Numarul de magie va continua la interior, automobilul francez fiind asteptat alaturi de mai multe elemente care sa il diferenteze de modelul standard, asa cum se intampla cu Audi S5.

Daca va depasi stadiul de zvon si va deveni realitate, versiunea de 350 CP a modelului care concureaza cu Audi A5 Sportback si BMW Seria 4 Gran Coupe va fi primul produs oferit de Peugeot alaturi de indicativul R de la coupe-ul RCZ R incoace.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Octombrie 2018