Dacia a livrat primele Dustere cu motoare de 150 cp pentru piata din Rusia

Dacia a livrat primele Dustere cu motoare de 150 cp pentru piata din Rusia
Chiar daca sunt multi cei care vad in motorizarea mica de 1.6 sau 1.5 o problema la Duster, iata ca SUV-ul romanesc a devenit ceva mai puternic, insa pentru piata din Rusia. Motorul Renault de 2.0 litri si 150 de cp este pe benzina si in prezent echipeaza numai doua exemplare de Dacia Duster.
Distribuie pe Facebook
Automobile Dacia a exportat in primul trimestru al acestui an doua SUV-uri Dacia Duster echipate cu motor de 2,0 litri si 150 CP, potrivit raportului Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Acesta e cel mai puternic si mai mare motor montat pe un model Dacia de serie mare. Un oficial al lui Renault a anuntat, inca de la lansarea lui Duster din Maroc, de anul trecut, din aprilie 2010, ca pentru piata rusa ar fi potrivit un motor de 2 litri pe benzina cuplat cu o cutie automata.

Cele doua exemplare au fost exportate in februarie si au fost trimise probabil pentru omologare in Rusia. Conform APIA, motoarele au 150 cp. Insa Renault are in portofoliu doar un motor pe benzina de 2 litri si 140 CP. Probabil ca masinile de pe piata ruseasca vor fi mai puternice.

Si pentru Romania, un motor diesel mai puternic decat clasicul 1.5 dCi ar fi binevenit si, probabil, aceasta noua motorizare va face parte dintr-un proiect viitor al Dacia.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Mai 2011