Dacia da cartile pe fata. Ce spun sefii companiei despre un Duster cu tractiune integrala si cutie automata

Dacia da cartile pe fata. Ce spun sefii companiei despre un Duster cu tractiune integrala si cutie automata
  • Dacia pregateste un Duster cu tractiune integrala si cutie automata
  • Declaratia a fost facuta chiar de directorul general Christophe Dridi
  • Data la care va avea loc debutul acestei variante ramane un mister
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua generatie a modelului Duster este pe cale sa marcheze o noua premiera absoluta pentru istoria companiei Dacia: oferirea, sub acelasi "acoperis", a transmisiei automate si sistemului de tractiune integrala.

Dacia pregateste lansarea unor noi versiuni de motorizare si echipare in gama Duster, informatie dezvaluita chiar de catre sefii companiei. Intr-o declaratie pentru Ziarul Financiar, directorul general Christophe Dridi a vorbit si despre mult anticipata varianta care combina o cutie automata cu un sistem de tractiune integrala.

"Am inceput deja productia lui Duster cu motorul 1,3 TCe cu tractiune fata. Cutia de viteze automata cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune cand. Atunci cand s-a facut trecerea la standardele WLTP am prioritizat si ne-am concentrat intai pe cutia manuala care reprezenta 85% din vanzari, dupa care pe restul. De asemenea, in viitor Duster va avea o versiune 4x4 cu transmisie automata, insa nu putem spune cand", a recunoscut oficialul francez pentru publicatia mentionata anterior.

Prezentata in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Frankfurt in toamna anului 2017, cea de-a doua generatie a modelului Dacia Duster este disponibila la vanzare pe piata locala la preturi care incep de la 12.900 de euro. Versiunea de baza ofera un motor pe benzina Sce 114, cutie manuala si tractiune fata.

Cea mai ieftina varianta cu un sistem de tractiune integrala strecurat pe lista cu echipamente standard costa 14.650 de euro si se bucura de serviciile aceluiasi propulsor pe benzina Sce 114, in cazul in care te intrebai cumva. Pentru clientii care prefera motorizarile diesel, nota de plata de achitat porneste de la suma de 15.100 de euro - suma in schimbul careia cumparatorii vor primi unitatea Blue dCi 115, conectata la randul ei la o transmisie manuala si "doar" un sistem de tractiune fata.

Sursa: Ziarul Financiar

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Ianuarie 2019