Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete
Dacia Dokker este un combi cu 5 locuri destinat unei utilizari mixte (atat in scop personal, cat si in scop profesional), care dispune de un volum al portbagajului si de o modularitate la cel mai bun nivel din categorie. Dacia Dokker Van este o furgoneta ale carei calitati utilitare la cel mai bun nivel de pe piata vor convinge clientii, in principal mici comercianti si intreprinzatori. Aceste doua noi vehicule, fidele valorilor marcii Dacia, propun prestatii generoase la un pret accesibil. Ele vor fi comercializate incepand din iunie 2012 in Maroc si din toamna anului 2012 in Europa.
Distribuie pe Facebook
Dacia Dokker se adreseaza unei clientele aflate in cautarea unui vehicul polivalent care asigura in acelasi timp transportul obiectelor voluminoase si calatoria cu familia in conditii de confort. El poate transporta 5 persoane oferind cel mai mare volum de portbagaj din segmentul sau. Prin rabatarea banchetei spate se obtine un volum de incarcare de 3 m3, adaptat utilizarii in scop profesional. Accesul la zona de incarcare sau la locurile din spate este facilitat de cele doua usi laterale culisante vitrate. Versiunea utilitara, Dacia Dokker Van, este o furgoneta fiabila si robusta. Capacitatile sale de incarcare se situeaza la cel mai bun nivel din segment datorita modularitatii scaunului din dreapta (Optiunea Dacia Easy Seat). Incarcarea este facilitata datorita usii laterale largi, culisante. Pentru a raspunde cat mai bine asteptarilor utilizatorilor, Dokker Van ofera numeroase posibilitati de transformare si o gama larga de accesorii.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Ca in cazul Dacia Lodgy, interiorul modelelor Dokker si Dokker Van ofera elemente de confort, moderne si practice. Ele pot dispune de sistemul multimedia "Media Nav" cu touch screen de 18 cm (7''), sistem de navigatie, radio, conectivitate si sistem de telefonie Bluetooth. Optional sunt disponibile limitatorul de viteza si asistenta la parcarea cu spatele.
Dacia Dokker si Dokker Van sunt propuse, in functie de tara, cu 4 motorizari: noua motorizare pe benzina 1.2 TCe 115 CP, motorizarea pe benzina 1.6 MPI 85 CP, precum si motoarele diesel 1.5 dCi 75 CP si 90 CP. Cele doua motoare diesel care beneficiaza de eticheta Dacia eco2 afiseaza un consum de numai 4,5 l/100 km* si genereaza emisii de CO2 de 118 g/km*.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Experienta Renault, lider in domeniul vehiculelor utilitare usoare in Europa din 1998, completeaza fiabilitatea si calitatea recunoscuta a modelelor Dacia. Proiectarea modelului Dokker Van a fost realizata conform exigentelor caietului de sarcini conceput de Renault pentru gama sa de vehicule utilitare. Vehiculul a fost supus testelor severe utilizate in cazul modelelor utilitare Renault, teste ce reproduc cele mai dificile situatii de utilizare din partea clientilor.
PROIECTATE PENTRU FUNCTIONALITATE
Numele "Dokker" este derivat din cuvantul englezesc "dockworker" care desemneaza muncitorii care se ocupa de incarcarea si descarcarea navelor in port. El subliniaza astfel capacitatea de incarcare a acestor doua vehicule, modularitatea si robustetea lor.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Liniile si proportiile Dacia Dokker si Dacia Dokker Van evidentiaza spatiul interior generos. Cu lungimea de 4,36 m, latimea de 1,75 m si inaltimea de 1,81 m, cele doua modele beneficiaza de un habitaclu incapator. Aceasta impresie este intarita de flancurile robuste. Usile laterale culisante si usile din spate asimetrice asigura un acces usor la interior.

Apartenenta la gama Dacia este subliniata de designul calandrului si de blocurile optice mari. Forma acestora, care evoca modernitate si tehnologie, se incadreaza in noua identitate vizuala Dacia, prefigurata de Lodgy.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Designul exterior, cu forme simple si linii sobre, exprima calitate si robustete, elemente fundamentale pentru marca Dacia. Impresia de soliditate este accentuata de flancurile inalte si designul portierelor. Dacia Dokker si Dokker Van beneficiaza, in serie, de bare de protectie negre, care urca pana la nivelul farurilor. La randul lor, barele de protectie spate sunt astfel pozitionate incat sa asigure protectia blocurilor optice. In functie de versiune, cele doua modele pot beneficia de baghete laterale.
Barele de protectie de culoarea caroseriei, specifice mai ales autoturismelor, sunt disponibile optional pe modelul Dokker Van si pe versiunile superioare ale modelului combi.
Interiorul este construit in jurul unei planse de bord moderne si functionale, care ofera numeroase spatii de depozitare destinate unei utilizari intensive. Impresia de soliditate este consolidata de suprafetele rotunjite. In functie de versiune, tratamentul in doua culori al plansei de bord se regaseste pe panourile usilor. Modelele beneficiaza de aceleasi cadrane de bord ca Dacia Lodgy precum si de sistemul multimedia "Media Nav" care asigura un plus de tehnologie.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Dokker si Dokker Van preiau de asemenea evolutiile in materie de ergonomie prezente pe Dacia Lodgy. Este vorba in special de noile comenzi ale stergatoarelor de parbriz si ale farurilor. Comenzile geamurilor electrice sunt amplasate la indemana, pe manerele portierelor.
Versiunea combi dispune de un interior similar cu cel al unui autoturism, beneficiind de o ambianta interioara specifica. In versiunile superioare ale gamei, consola centrala beneficiaza de o finisare "gris metal brillant". La aceasta se adauga ornamente din crom pentru manerele portierelor din fata, pentru cadranele tabloului de bord si pentru schimbatorul de viteze.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

100 % UTIL IN VIATA DE ZI CU ZI

Dacia Dokker, modelul combi polivalent

Dacia Dokker poate transporta pana la 5 persoane in conditii de confort, asigurand in plus un portbagaj incapator pentru bagajele ocupantilor. Cu o capacitate de 800 de litri si cu o lungime de incarcare de 1,16 m, Dacia Dokker dispune de cel mai mare portbagaj din segmentul sau.
Dacia Dokker este echipat in serie cu o usa laterala culisanta vitrata. O a doua usa culisanta este disponibila optional sau in serie pe versiunea varf de gama. Cu o deschidere de 703 mm, portierele culisante faciliteaza accesul la locurile din spate in deplina siguranta, indiferent de situatie.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Locurile din spate asigura un spatiu generos ocupantilor. Pasagerii instalati aici beneficiaza de scaune cu o distanta de la sezut la pavilion de 1 065 mm. Latimea la nivelul umerilor este de 1 458 mm, iar spatiul disponibil la nivelul genunchilor este de 177 mm.
Bancheta spate fractionabila 2/3 - 1/3 permite alegerea mai multor configuratii. Fiecare parte a spatarului banchetei spate poate fi coborata separat pe sezut cu ajutorul unui maner fixat in partea superioara a banchetei. Aceasta se poate plia in stil "portofel" in spatele scaunelor din fata, asigurand astfel un planseu plat cu o lungime de 1,57 m si un volum util de 3 m3.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Dacia Dokker Van, printre modelele cele mai practice din categoria sa

Datorita dimensiunilor sale (lungime-4,36 m, latime-1,75 m si inaltime-1,81 m), Dacia Dokker Van ofera un volum de incarcare generos de 3,3 m3 si o lungime de incarcare de 1,9 m.
Capacitatea sa de incarcare creste in cazul optiunii Dacia Easy Seat. Scaunul pasagerului devine polivalent : el se poate rabata pentru a degaja o suprafata plana, asemenea unei masute si se poate plia in pozitia "portofel" sprijinit de cutia de documente, pentru a obtine astfel o lungime de incarcare de 2,42 m. Mai mult, scaunul poate fi scos din vehicul, oferind un volum de incarcare de 3,9 m3. Aceasta ultima configuratie permite incarcarea cu usurinta a obiectelor cu o lungime de 3 m (lungimea de incarcare : 3,11 m). Cu aceste valori, Dacia Dokker Van se plaseaza printre cele mai functionale vehicule din segmentul sau. Modularitatea nu afecteaza confortul pasagerului, pentru ca Dacia Easy Seat este reglabil pe lungime, iar spatarul este inclinabil. Sarcina utila maxima a Dacia Dokker Van atinge 750 kg.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

In functie de versiune si de reglementarile in vigoare in diverse tari, habitaclul este separat de spatiul de incarcare prin doua bare de protectie, un perete vitrat sau un grilaj pivotant. Acesta din urma permite rabatarea scaunului pasagerului (optiunea Dacia Easy Seat) pentru a mari volumul util, asigurand totodata protectia soferului.
Dacia Dokker Van beneficiaza in serie de o portiera laterala culisanta, a doua urmand sa fie disponibila optional. Robuste, portierele se deschid fara efort datorita manerului de mari dimensiuni si asigura un acces usor la zona de incarcare.
Usile spate batante si asimetrice se deschid la 90deg si un sistem sunt blocate de retinere care impiedica inchiderea usii in cazul unei rafale de vant. Acest sistem este actionat cu ajutorul unui maner situat pe partea interioara a usii din dreapta si asigura deschiderea usilor la 180 deg.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Numeroase spatii de depozitare pe Dokker si Dokker Van

Pentru a usura viata de zi cu zi a soferului, vehiculul dispune de numeroase spatii functionale si ergonomice, al caror volum total ajunge la 44,2 litri pe versiunea combi. Intr-un spatiu de depozitare mare, deschis, situat pe plansa de bord, se poate pune un laptop sau documente in format A4. Dokker dispune si de o cutie de documente inchisa (in functie de nivelul de echipare) de 6,6 litri, precum si de un spatiu de depozitare sub pavilion (in functie de versiune) de 12 litri, usor accesibil. In stanga soferului, un mic spatiu inchis, aflat la indemana, foarte util pentru obiecte de mici dimensiuni.
Usile din fata dispun de spatii de depozitare pentru sticle de 1,5 litri. Pe consola centrala este amplasat un suport pentru doua pahare si un spatiu mai mic de depozitare.
Versiunea combi ofera pentru locurile din spate un suport pentru sticle de 0,5 litri la nivelul consolei centrale, mici spatii de depozitare suplimentare in portiere, precum si buzunare in spatarele scaunelor din fata (in functie de versiune).

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Dacia beneficiaza de experienta Renault in materie de adaptari suplimentare destinate clientilor profesionisti. Impreuna cu reteaua de carosieri agreati de Renault au fost dezvoltate numeroase transformari. Dacia Dokker Van poate fi astfel configurata ca vehicul de ambulanta, vehicul pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, vehicul izoterm/frigorific, vehicul atelier sau vehicul de interventie.
Pentru a satisface solicitarile clientilor, Dacia propune o gama extinsa de accesorii si amenajari interioare. Sunt astfel disponibile echipamente care asigura un plus de confort si o mai mare capacitate de incarcare: cotiera centrala, sistem DVD, spatiu de depozitare pe spatarul scaunului, scaune pentru copii, lada frigorifica, portbagaj de pavilion, grilaj de separare la nivelul scaunelor din spate (pe versiunea combi) etc.
Pe versiunea utilitara, oferta se imbogateste cu accesorii adaptate nevoilor profesionistilor : spatiu de incarcare protejat cu panouri din lemn, protectii ale pasajelor de roti, spatii de depozitare, bare de pavilion din otel, grilaje pe usile spate vitrate etc.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

LA BORD, PRESTATII ATRAGATOARE
Odata cu lansarea Dacia Lodgy, numeroase prestatii au fost imbunatatite pentru a oferi un plus de confort, de modernitate si de caracter practic. Ultimele modele, Dacia Dokker si Dokker Van beneficiaza in mod natural de aceste evolutii.

Media Nav, tehnologia usor de utilizat

Inaugurat deja pe Dacia Lodgy, sistemul multimedia "Media Nav" este disponibil de acum si pe Dacia Dokker si Dokker Van. Perfect integrat in consola centrala a plansei de bord, sistemul dispune de un touch screen de 18 cm (7''). Disponibil optional, acesta este usor de utilizat, combinand functiile de navigatie, radio si conexiunea maini libere Bluetooth(r).
Meniul asigura navigarea cu usurinta in cele 6 "universuri" ale Media Nav. Prizele USB si jack asigura conectarea unui dispozitiv portabil care poate fi controlat fie de pe touch screen, fie cu ajutorul comenzii satelit de la volan.
Sistemul de navigatie tactil si intuitiv beneficiaza de o grafica 2D si Birdview (3D). Cu ajutorul prizei USB si a interfetei web dedicate, clientii pot imbogati si actualiza continutul hartilor.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Ca alternativa la Media Nav sunt disponibile alte doua solutii multimedia, care asigura un raspuns cat mai bun la nevoile fiecaruia:

  • Sistemul Dacia Plug & Radio cuprinde un ecran mare, radio, un CD cu MP3, Bluetooth(r), prize Jack si USB si comenzi satelit la volan.
  • Sistemul Dacia Plug & Music, mai mic (1 DIN), care permite integrarea unui spatiu suplimentar de depozitare. Sistemul are aceleasi functii ca Dacia Plug & Radio, cu exceptia CD player-ului.
Toate aceste sisteme beneficiaza de dezvoltarile specifice instalatiei de sunet "3D Sound by Arkamys(r)", oferita in gama Renault. Datorita unui program specific de prelucrare digitala a sunetului, procedeul Arkamys(r) permite obtinerea unui sunet de calitate si a unui nivel superior de fidelitate. Sunetul provenit de la cele 4 boxe este emis in 3 dimensiuni, reglarea acestuia tinand cont de forma habitaclului si de tipul materialelor utilizate.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Un post de conducere confortabil si ergonomic

Dacia Dokker si Dokker Van ofera o pozitie de conducere inaltata cu 3,5 cm fata de Logan MCV. Datorita sistemului de reglare a volanului si a inaltimii scaunului, soferul beneficiaza de o ergonomie avantajoasa. In plus, el isi poate odihni piciorul stang pe un suport asezat langa pedalier.
Dacia Dokker si Dokker Van beneficiaza de noul tablou de bord, modern si ergonomic, inaugurat de Dacia Lodgy. In centrul acestuia este amplasat vitezometrul, avand la stanga turometrul, iar la dreapta un ecran care indica nivelul carburantului si kilometrajul total si partial. Pe versiunile echipate cu computer de bord, acest ecran afiseaza si cantitatea de carburant utilizata si distanta realizata la un parcurs, consumul mediu si instantaneu, autonomia estimata in kilometri, viteza medie, distanta pana la urmatoarea revizie, viteza limitatorului si ora.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Ca si pe Lodgy, sunt disponibile noi echipamente de asistenta la condus. Limitatorul de viteza permite soferului sa-si fixeze o viteza pe care nu doreste sa o depaseasca si sa ruleze astfel fara griji. Aceasta functie se activeaza si se dezactiveaza cu ajutorul unui buton amplasat pe consola centrala, iar reglarea se face cu ajutorul unui buton + si - de pe volan, pana la viteza dorita. Sistemul se dezactiveaza automat in cazul unei apasari bruste a pedalei de acceleratie.
Asistenta la parcarea cu spatele este de asemenea propusa pe Dacia Dokker si Dokker Van. Senzorii amplasati pe bara de protectie din spate emit un semnal sonor care ii indica soferului distanta ramasa intre vehicul si obstacol. Functia se activeaza si se dezactiveaza manual cu ajutorul unui buton situat in stanga volanului.
Performantele sistemului de aer conditionat sunt la cel mai bun nivel de pe piata vehiculelor de tip combi. Sistemul a fost redimensionat in functie de habitaclu si de marimea suprafetei vitrate. Inginerii Renault s-au inspirat din sistemul de climatizare al modelului Renault Megane pentru a imbunatati circulatia aerului si a-i mari puterea fara a amplifica zgomotul de functionare. Aerul este racit mai rapid si intr-un mod omogen in habitaclu datorita sistemului de difuzare simultana in fata si in spate.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

O atentie deosebita a fost acordata nivelului sonor. Suprafata pieselor de insonorizare prezente sub capota motorului, sub caroserie, in pasajele rotilor si la nivelul fixarii parbrizului, a fost marita cu 30 % fata de Dacia Duster. Noile injectoare ale motorului 1.5 dCi atenueaza de asemenea zgomotul de functionare.

Zgomotele aerodinamice au fost si ele reduse datorita noului design al oglinzilor retrovizoare exterioare si a barelor de pavilion. Insertiile de spuma si chederele, precum si consolidarea anumitor piese pentru a elimina zgomotele de rezonanta participa de asemenea la reducerea nivelului acustic in timpul rulajului.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

MOTORIZARI ECONOMICE SI FIABILE
Dacia Dokker si Dokker Van beneficiaza de o gama completa de motorizari economice, performante si fiabile pentru a raspunde asteptarilor clientilor. Oferta la lansare se compune din noul motor pe benzina 1.2 TCe 115 CP, din propulsorul pe benzina 1.6 MPI 85 CP si din motorul diesel 1.5 dCi, disponibil in versiunile de 75 CP si 90 CP.

Motorul 1.2 TCe 115 CP (Euro 5) inaugurat pe Renault Megane si Scenic Collection 2012 este primul motor al grupului Renault care dispune de un sistem de injectie directa turbo. Usor, datorita blocului din aluminiu, noul motor imbina placerea de a conduce cu economia de carburant si nivelul scazut al emisiilor de CO2, oferind in acelasi timp o putere de 115 CP, comparabila cu cea a unui motor de 1.6 litri. Cuplul generos, de 190 Nm, echivalent cu cel al unui motor de 2.0 litri, este disponibil in proportie de 90 % inca de la 1 500 rotatii/ minut si integral in plaja cuprinsa intre 2 000 si 4 000 rotatii/ minut, asigurand reprize foarte bune. Asociat cu o cutie de viteze mecanica cu 5 trepte, acest motor inregistreaza un consum de carburant de numai 6,1* l / 100 km (6,2* pentru versiunea utilitara) in ciclu mixt european si emisii de CO2 de 140* g / km (143* g pentru versiunea utilitara). Datorita acestui nivel scazut de consum, costul de utilizare este redus semnificativ.

Prezenta unui lant de distributie care nu necesita intretinere, in locul traditionalei curele, contribuie de asemenea la reducerea costului de utilizare.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

1.6 MPI 85 CP Euro 5

Acest motor pe benzina de intrare in gama, cu o putere de 60,5 kW este cuplat la o cutie de viteze mecanica cu 5 trepte. El afiseaza un consum de 7,5 l / 100 km* in ciclu mixt si emisii de CO2 de 175 g / km*.
1.5 dCi 75 CP si 90 CP Euro 5

Recunoscut pentru fiabilitatea sa, pentru performantele sale, pentru costul scazut de utilizare precum si pentru nivelul scazut al emisiilor de CO2, motorul 1.5 dCi este propus in versiunile de 75 CP si 90 CP. Aceste doua motorizari, care beneficiaza de eticheta Dacia eco2, dau dovada unui consum redus, de numai 4,5 l/100 km* in ciclu mixt si a unor emisii de CO2 de numai 118 g/km*.

Cele doua versiuni sunt cuplate la o cutie de viteze manuala cu 5 trepte. In versiunea de 90 CP, cuplul de 200 Nm, disponibil inca de la 1 750 rotatii/ minut, ofera o adevarata placere de a conduce, asigurand acceleratii vii inca de la turatii joase. Versiunea 1.5 dCi 75 CP furnizeaza un cuplu de 180 Nm disponibil inca de la 1 750 rotatii/minut.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Precum Dacia Lodgy, Dokker si Dokker Van sunt realizate pe noua platforma M0 care integreaza un nou compartiment motor si o unitate spate specifica.

Puntea fata de tip Pseudo Mac Pherson cu brat triunghiular este cea din familia Dacia. Provenita de la Renault Kangoo, puntea spate este cu osie supla si epura programata, asociata cu arcuri helicoidale. Pe versiunea combi este disponibila o bara antiruliu de 20,3 mm. Robusta si deosebit de adaptata pentru a prelua sarcini mari, aceasta punte ofera o buna sustinere a caroseriei si consolideaza stabilitatea modelului Dacia Dokker in viraje. Astfel, nu exista aproape nicio diferenta intre ruliul vehiculului gol si al celui incarcat, ceea ce garanteaza un comportament rutier sigur si fara surprize in toate configuratiile.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Destinate unor utilizari diferite, dimensiunile si amplitudinea suspensiilor sunt specifice pentru fiecare versiune. Ampatamentul de 2,81 m, cu aproape 10 cm mai scurt decat cel al modelului Logan MCV, asigura o buna manevrabilitate, cu un diametru de bracaj de 11,1 m.

Dacia Dokker si Dokker Van beneficiaza de o garda la sol de 189 mm si, respectiv, de 186 mm, ceea ce le permite sa infrunte orice tip de drumuri.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

FIABILITATEA SI CALITATEA DACIA, CONSOLIDATE DE EXPERIENTA RENAULT
Dacia Dokker si Dokker Van poarta in genele lor fiabilitatea si calitatea de fabricatie Dacia, recunoscute de clienti si de presa. Dar aceste atuuri sunt cu atat mai solide, cu cat ele beneficiaza de experienta Renault, lider in vanzarile de vehicule utilitare in Europa din 1998.
Numeroase piese ale Dacia Dokker si Dokker Van au fost dezvoltate potrivit caietului de sarcini Renault specific pentru vehiculele utilitare. Partea inferioara a caroseriei a fost conceputa conform acelorasi exigente care au dus la modelul Renault Kangoo, si poate parcurge 300 000 de kilometri fara ca performanta sa scada. Puntea fata, de tip pseudo MacPherson, cu brat triunghiular, a fost consolidata pentru a raspunde criteriilor Renault pentru vehiculele utilitare usoare. Puntea spate, preluata de la Renault Kangoo, este recunoscuta pentru calitatile sale de confort, pentru robustete si este special adaptata pentru transportul unei incarcaturi.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Testele de validare ale modelului Dacia Dokker au insemnat parcurgerea a 1,9 milioane de kilometri in conditii extreme pentru a acoperi maximul de utilizari posibile. Pentru a garanta fiabilitatea si nivelul bun al prestatiilor dinamice au fost efectuate teste pe sosele pavate, cu gropi si denivelari, pe drumuri acoperite cu nisip, in tuneluri de praf si in conditii de caldura mare sau de frig extrem.
Dacia Dokker Van a fost supus unor teste specifice "vehicule utilitare Renault": anduranta sa a fost validata pe cea mai severa pista de incercare Renault, care reproduce cele mai dificile conditii de utilizare. Usile laterale culisante si usile spate, frecvent solicitate in utilizarea profesionala, au foste de asemenea supuse unor teste care au inclus 100 000 de cicluri deschidere/ inchidere.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Dacia Dokker Van a fost de asemenea testat in conditii reale pentru a verifica durabilitatea sa. Inaugurate pe Renault Megane III, la aceste teste participa 30 de vehicule care circula timp de 3 luni in Romania pe trasee dificile. Astfel, Dokker Van a parcurs aproape 850 000 de kilometri Elementele de progres identificate sunt prelucrate rapid si integrate in procesul de fabricatie. Acest demers asigura o si mai buna adecvare a produsului la asteptarile exigente ale clientilor de flote.
Dacia Dokker beneficiaza de o garantie de 3 ani / 100 000 km pentru toata gama.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

SIGURANTA, FARA COMPROMISURI

Siguranta activa

Dacia Dokker si Dokker Van dispun de acelasi sistem de franare ca Dacia Lodgy. El este alcatuit dintr-un sistem ABS cu repartitor electronic al fortei de franare si asistenta la franarea de urgenta. Disponibil in optiune, sistemul de control al traiectoriei ESC este blocul de ultima generatie creat de Continental ; Continental Mark 100, propus si pe Dacia Lodgy. Sistemul, care cuprinde Traction Control, antipatinaj si modul anti-rasturnare, asigura mentinerea traiectoriei vehiculului in cazul unei situatii deosebite, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea de aderenta in viraj sau sofatul pe o sosea alunecoasa.

Siguranta pasiva

Pentru a garanta maximul de protectie pentru ocupanti, Dacia Dokker si Dokker Van dispun de o arhitectura a caroseriei ranforsata de catre inginerii grupului Renault. Structura este prima protectie a ocupantilor. Cea a modelelor Dokker si Dokker Van este alcatuita din otel si din materiale care absorb si disipeaza cat mai bine energia.
Centurile de siguranta sunt prevazute cu limitator de efort calibrate pentru protejarea toracelui in caz de soc. In Europa, pe Dacia Dokker, sistemul de retinere al soferului este completat de un pretensionator pirotehnic. In caz de franare brusca, acesta placheaza progresiv centura la nivelul toracelui si al bazinului pentru o mentinere optimizata. Vehiculul este echipat in serie cu airbag-uri pentru sofer si pasager, precum si cu airbag-uri laterale cap/ torace.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Sistemul de fixare ISOFIX integrat in 3 locuri de pe bancheta spate permite instalarea in deplina siguranta a scaunelor pentru copii sau a inaltatoarelor.

Dacia Dokker si Dokker Van au fost concepute pentru a oferi un nivel bun de siguranta pentru protectia pietonilor. Grosimea si rigiditatea barei de protectie fata au fost studiate pentru a proteja membrele inferioare. Capota si aripile au fost dezvoltate pentru a absorbi si amortiza cat mai bine socul cu un pieton. Au fost eliminate elementele dure sub capota la nivelul punctelor de impact cu capul.

Dacia Dokker si Dokker Van - Galerie foto, plus specificatii tehnice complete

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (42) Poze Dacia Dokker - Galerie Foto
mai multe