Dacia ECO: noul Lodgy consuma 3,8 litri / 100km

Dacia ECO: noul Lodgy consuma 3,8 litri / 100km
Distribuie pe Facebook
Dacia Lodgy 2012 a fost lansata! Noul model de la Dacia are un consum cuprins, cel putin pe hartie, intre 3,8 litri la suta de km in extra-urban si 5,3 litri la suta de km in cicu urban pe diesel, iar pe motorizarile pe benzina, cel mai mare consum este de 9,4 litri la suta de km, conform datelor tehnice publicate pe site-ul companiei.
Astfel, motorul 1.5 dCI de 90 de cai putere are un consum de 3,8 litri de motorina la suta de km in afara orasului si de 4,9 litri in oras. Varianta 1.5 de 110 cai are un consum de 4 litri in afara si de 5,3 litri in oras.
Versiunea de 1.6 pe benzina de 85 de cai putere are un consum in extra-urban de 5,7 litri la suta de km, iar in oras ajunge la 9,4 litri.
Cea de 1.2 are un consum de 7,1 litri in oras si ajunge la 5,3 litri la suta de km in afara orasului.
Familia automobilelor Dacia a fost completata, marti, de noua Lodgy, un autovehicul ce va putea fi comandat de catre clientii din Romania, incepand cu data de 7 martie a.c., la un pret de pornire de 9.500 euro, cu TVA, potrivit unui comunicat de presa al Dacia Group.
Noul autovehicul, prezentat, marti, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva, este o masina de familie, disponibila in versiuni cu cinci si sapte locuri, la preturi cuprinse intre 9.500 si 14.700 de euro, TVA inclusa.
Din punct de vedere al caracteristicilor, Lodgy iese in evidenta in partea frontala prin noul calandru si flancurile inalte, care accentueaza pasajele rotilor, in timp ce dimensiunile exterioare (4,5 m lungime si 1,75 m latime) reflecta generozitatea spatiului interior, care este suficient de incapator pentru a gazdui in conditii de confort deplin pana la sapte pasageri.
Lodgy exceleaza la capitolul spatiu interior disponibil pentru ocupantii randului al treilea de scaune. Astfel, raza la genunchi este de 144 mm, iar distanta de la sezut pana la pavilion este de 866 mm. Cele trei locuri de pe randul al doilea sunt echipate in serie cu sistemul Isofix, care permite atasarea in deplina siguranta a scaunelor pentru copii.
In plus, Dacia Lodgy dispune de un portbagaj generos, volumul acestuia ajungand la 2.617 litri in configuratia cu doua locuri, 827 litri in cea cu cinci locuri, si de 207 litri in configuratia maxima cu sapte locuri. La interior, Lodgy este dotata cu numeroase spatii de depozitare ce insumeaza un volum de pana la 30 de litri, din care trei litri pentru spatiul de depozitare amplasat in partea superioara a plansei de bord.
O noutate absoluta in gama Dacia este sistemul de navigatie si multimedia (Media Nav) disponibil in optiune la un pret de 300 de euro (cu TVA). Sistemul cuprinde: radio, USB si priza jack, Bluetooth si sistem de navigatie integrat cu touch screen de 7 inci (18 cm).
Gama Dacia se imbunatateste, prin Lodgy, cu limitatorul de viteza, disponibil optional pe versiunea Laureate, dar si cu sistemul de asistenta la parcarea cu spatele. Totodata, constructorul de la Pitesti propune ca noutate absoluta pentru Dacia scaunele incalzite pentru locurile din fata, disponibile optional pe nivelul de echipare Laureate.
In ceea ce priveste motorizarile, Lodgy vine cu doua motoare pe benzina (1.6l 85 CP si 1.2l TCe 115 CP), dar si motorul 1.5 dCi, in versiunile dCi 90 si dCi 110 care beneficiaza de semnatura Dacia eco.

Pentru a garanta nivelul ridicat de fiabilitate, Dacia a efectuat cu Lodgy teste de anduranta in conditii extreme de rulaj si clima insumand 1,9 milioane de km.

Distribuie pe Facebook
mai multe