De la mare la mic. Dupa Atlas, Volkswagen pregateste SUV-ul T-Roc pentru 2017

De la mare la mic. Dupa Atlas, Volkswagen pregateste SUV-ul T-Roc pentru 2017
  • Volkswagen pregateste un nou SUV
  • Acesta va fi bazat pe conceptul T-Roc prezentat in urma cu 2 ani
  • Noul model se va situa in gama sub Tiguan si va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen pregatesc un nou SUV, pozitionat in gama sub Tiguan. Acesta este botezat T-Roc, dupa conceptul pe care este bazat, si va debuta la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor.

Dupa lansarea Golf-ului 7 facelift, constructorul german de automobile revine si anunta un nou model care se pregateste sa intre in gama. Conceptul T-Roc prezentat in urma cu 2 ani va lua forma unui SUV de serie, pozitionat sub Tiguan, si va imparti mai multe specificatii tehnice cu compacta de-abia lansata.

Volkswagen T-Roc

Asadar, Volkswagen T-Roc va masura 4178 de milimetri in lungime si va imparti aceeasi platforma MQB cu Tiguan si Golf. Totodata, acesta va avea acelasi ampatament cu Golf-ul 7 facelift (2640 mm), de la care va imprumuta deasemenea si ecranul Active Info Display cu diagonala de 9.2 si functii touch, comenzi vocale si gesturi.

Volkswagen T-Roc

Potrivit britanicilor de la Autocar, o parte din gama de motorizari va fi similara cu cea a Golf-ului, respectiv propulsorul de 1.5 litri TSI de 130 si 150 de cai putere. Pe langa acesta, T-Roc va mai beneficia de un agregat de 2.0 litri turbo, care va dezvolta pana la 245 de cai putere, dar si de unitati diesel de 1.6 si 2.0 litri.

Volkswagen T-Roc

In functie de versiunea aleasa, clientii vor putea opta pentru tractiune integrala, dar si pentru transmisii manuale cu 6 trepte sau automata cu 7 trepte si dublu-ambreiaj. Volkswagen nu a uitat nici de protectia mediului inconjurator, astfel ca vor fi disponibile atat versiunea hibrida T-Roc GTE, cat si cea electrica e-T-Roc.

Volkswagen T-Roc

Asa cum spuneam la inceput, noul SUV Volkswagen va fi prezentat intr-o versiune preliminara la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor, iar lansarea propriu-zisa va avea loc in a doua jumatate a lui 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2016