Desenat in Spania, produs in Germania. Seat confirma un nou SUV de mari dimensiuni

Desenat in Spania, produs in Germania. Seat confirma un nou SUV de mari dimensiuni
  • Seat confirma un nou SUV de mari dimensiuni
  • Acesta va fi construit la uzina VW din Wolfsburg
  • Va fi pozitionat in gama deasupra lui Ateca
Distribuie pe Facebook

CEO-ul Seat a confirmat ca brand-ul spaniol pregateste un nou SUV de mari dimensiuni, care sa fie pozitionat in gama deasupra recentului Ateca. Acesta va fi disponibil atat in versiune cu 5 locuri, cat si cu 7, si este asteptat sa debuteze oficial in 2018.

Seat a inceput ofensiva in segmentul SUV-urilor odata cu lansarea modelului Ateca, si intentioneaza sa o continue cu un crossover de dimensiuni ceva mai mici, bazat pe compacta Ibiza. Acesta va fi botezat Arona, va fi asamblat la uzina din Martorell si va debuta oficial in a doua jumatate a lui 2017. Intrebarea care sta pe buzele fanilor marcii spaniole este ce va urma dupa, iar raspunsul tocmai a venit din partea CEO-ului Seat.

In cadrul conferintei de presa anuale, Luca De Meo a confirmat un nou SUV de mari dimensiuni care va fi pozitionat in gama peste Ateca. Construit pe platforma MQB A2, la fel ca si Ateca sau Skoda Kodiaq, noul model urmeaza sa fie asamblat la uzina Volkswagen din Wolfsburg. Partea buna este ca acesta va fi disponibil atat in versiuni cu 5, dar si cu 7 locuri.

Noul SUV Seat

"Aceasta masina ne va aduce noi clienti, va creste imaginea brand-ului si va avea un efect major asupra abilitatii noastre de a genera profit. Va fi desenat la Barcelona si construit in Germania. Producerea noului SUV la Wolfsburg in inima Grupului va intari legaturile dintre Seat si Volkswagen," sustine de Meo.

Informatiile despre acest nou model sunt deocamdata foarte putine, insa putem sa presupunem ca gama de motorizari va fi compusa din propulsoare TSI si TDI, cu tractiune integrala oferita in standard si transmisie automata DSG cu dublu-ambreiaj inclusa pe lista de dotari optionale.

Noul SUV Seat

In viitorul ceva mai indepartat, Seat intentioneaza sa se concentreze pe dezvoltarea unor variante noi ale celor doua SUV-uri, iar una dintre optiunile luate in calcul este o versiune coupe pentru Ateca. In acelasi timp, SUV-urile constructorului spaniol de automobile vor primi si versiuni de performanta Cupra, pentru acei clienti care cauta o masina sportiva, dar cu o garda la sol ceva mai ridicata.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Martie 2017