Dieselul nu moare. Audi ar putea scoate pe piata doua noi masini sport cu motor TDI

Dieselul nu moare. Audi ar putea scoate pe piata doua noi masini sport cu motor TDI
  • Audi lanseaza in perioada urmatoare o noua generatie a modelelor A6 si A7
  • Cele doua automobile ale companiei vor primi inclusiv o versiune sportiva S
  • Varianta cu pricina ar putea fi oferita pentru prima oara si cu motor TDI
Distribuie pe Facebook

Potrivit informatiilor disponibile la acest moment, propulsia ar putea fi asigurata de o unitate in sase cilindri, cu mai mult de 326 de cai putere sub capota.

La Salonul Auto de la Paris de acum cinci ani, Audi a prezentat in fata lumii intregi primul S diesel din istorie. Construit pe baza crossover-ului Q5 si comercializat sub denumirea SQ5 TDI, modelul in cauza oferea un V6 cu doua turbine, de trei litri si aproximativ 313 cai putere.

Incepand cu 2016, admiratorii automobilelor sport cu motoare pe motorina pot opta in premiera pentru un SQ7 TDI. Asa cum precizam si la momentul lansarii, SUV-ul german este pus in miscare de o unitate cu opt cilindri, doua turbine mecanice, un compresor electric si 435 CP.

Bazandu-se pe succesul inregistrat de cele doua modele, tot mai multe publicatii de specialitate afirma ca Audi ar putea introduce o motorizare diesel si in gama A6 / A7. O versiune S6 / S7 TDI ar ajuta compania din Ingolstadt sa aiba un rival pentru BMW M550d xDrive.

Nu exista la acest moment niciun fel de informatie cu privire la pachetul tehnic al acestor doua automobile. Ultimele informatii sugereaza insa ca propulsia lor va fi asigurata, din pacate, nu de motorul V8 al SUV-ului SQ7 TDI, ci de un V6 cu mai mult de 326 de cai putere sub capota.

O necunoscuta ramane, de asemenea, si data exacta la care Audi va dezvalui oficial modelele S6 si S7 TDI. Acest mister ar putea fi insa rezolvat in urmatoarele luni, atunci cand va avea loc - spun mai multe surse, premiera mondiala a urmatoarelor generatii de A6 si A7.

Rivalul declarat al automobilelor din Ingolstadt, BMW M550d xDrive este pus in miscare de o unitate cu sase cilindri in linie si patru turbine, capabila sa produca 400 de cai putere. Bavarezul cu motorizare de trei litri sprinteaza astfel pana la 100 de kilometri pe ora in 4.4 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Septembrie 2017