Dupa 5 ani, Skoda Rapid a primit un bine-meritat facelift

Dupa 5 ani, Skoda Rapid a primit un bine-meritat facelift
  • Skoda a prezentat facelift-ul modelului Rapid
  • Compacta propune cateva modificari de ordin tehnic si o noua motorizare
  • Va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Skoda a prezentat azi versiunea facelift a modelului Rapid care aduce cateva modificari estetice dar si o noua motorizare. Aceste imbunatatiri vor fi regasite si pe varianta Sportback, iar ambele vor debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

Constructorul ceh de automobile continua forma buna in care se afla de ceva timp, si dupa prezentarea facelift-urilor pentru Octavia si Citigo, a venit momentul Rapid-ului sa primeasca o seama de imbunatatiri.

Acestea vin la aproximativ 5 ani de la aparitia actualei generatii, si includ blocuri optice bi-xenon cu senzor care ajusteaza automat puterea in functie de lumina naturala (la viteze de peste 60 de km/h), lumini de zi cu tehnologie LED, bare de protectie usor restilizate, lumini de ceata similare cu cele disponibile pe Octavia sau o serie de noi jante din aliaj cu diametrul de 15, 16 si 17 inch.

Skoda Rapid facelift

Actualelor propulsoare de 1.4 litri pe benzina si cele de 1.4, respectiv 1.6 litri diesel, li se va alatura o noua unitate TSI de 1.0 litru cu 3 cilindri. Disponibila in doua configuratii de putere (95 si 110 cai putere), aceasta promite o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 11, respectiv 9.8 secunde.

Skoda Rapid facelift

Inafara unei conexiuni Wi-Fi pentru conectarea la internet si adaugarea a doua porturi USB pentru incarcarea rapida a dispozitivelor inteligente, modificarile aduse habitaclului nu sunt mai deloc notabile.

Skoda Rapid facelift

Este important de stiut ca toate aceste modificari isi vor face aparitia si pe varianta de caroserie Sportback, care a primit in plus un geam spate ceva mai mare decat al actualului model.

Skoda Rapid facelift

Asa cum spuneam, Skoda Rapid facelift va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, acolo unde constructorul ceh de automobile va mai aduce Octavia facelift, Citigo facelift, dar si mai multe niveluri de dotari ale SUV-ului Kodiaq.

Skoda Rapid facelift

Skoda Rapid facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Skoda Rapid facelift
mai multe