Duster EDC 4x2: Cat costa Dacia Duster cu transmisie automata in Romania

Duster EDC 4x2: Cat costa Dacia Duster cu transmisie automata in Romania
  • Duster automat, disponibil doar cu tractiune 4x2
  • Cutia EDC are 6 trepte si este cuplata la motorul 1.5 dCI
  • 16.550 de Euro, pretul pentru Duster Laureate EDC
Distribuie pe Facebook

Dupa ce Dacia a lansat anul trecut modelele Logan si Sandero cu transmisie pilotata Easy-R, intrand in randul producatorilor de automobile automate, iata ca saptamana trecuta s-a lansat si primul SUV cu o cutie automata. E vorba de Duster 4x2 cu o cutie EDC, cu dublu ambreiaj.

In trecut am mai condus cateva automobile ale grupului Renault-Nissan echipate cu aceasta cutie automata EDC. Adica Efficient Dual Clutch, o transmisie performanta care schimba treptele rapid si care contribuie la un consum scazut de carburant. Iata ca acum, francezii s-au gandit sa echipeze si Dacia Duster cu aceasta transmisie. Ce-i drept, disponibila doar pe versiunea 4x2 de Duster.

Dacia Duster automata

Dacia include in oferta modelului Duster o cutie de viteze automata, in premiera. Disponibila pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociata cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automata EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj si 6 trepte reprezinta o adevarata revolutie fata de cutiile automate traditionale. Astfel, transmisia EDC imbina robustetea si costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea si caracterul practic al unei cutii automate.

Tehnologia utilizata garanteaza o bună reactivitate, actionand alternativ sistemele de ambreiaj corespunzatoare treptelor pare si impare. Datorita intervalului scurt de actionare a ambreiajului, cuplul este transmis fara intrerupere, ceea ce asigura o schimbare a vitezelor excelenta si un confort deosebit pentru sofer.

Dacia Duster automata

Functia de demaraj specific (crawling) asigura un plus de confort in traficul aglomerat si faciliteaza manevrele delicate (cum ar fi parcarea).

Totodată, optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor garanteaza prestatii excelente in toate regimurile de turatii ale motorului, oferind un consum redus si un nivel scazut al emisiilor de CO2. In plus, costurile de utilizare sunt comparabile cu cele ale unei cutii manuale.

Duster 4x2 EDC este disponibil pentru comanda in reteaua Dacia incepand de vineri, 5 mai 2017. Versiunea Laureate 4x2 EDC 1.5 dCI 109 cp incepe de la 16.550 de Euro, cu doar 1300 de Euro mai mult decat modelul cu transmisie manuala.

CITESTE SI: CUM FUNCTIONEAZA O CUTIE AUTOMATA CU DUBLU AMBREIAJ

Dacia Duster automata

Dacia Duster automata

Dacia Duster automata

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Dacia Duster automata
mai multe