Ei spun ca-i cea mai tare Kia din toate timpurile. Prin ce "iad" a trebuit sa treaca noul Stinger

Ei spun ca-i cea mai tare Kia din toate timpurile. Prin ce "iad" a trebuit sa treaca noul Stinger
  • Noul Kia Stinger a fost dezvoltat pe Nurburgring
  • A adunat peste 10.000 de km pe acest circuit
  • Versiunea diesel si-a trecut in cont 20.000 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a oferit cateva detalii despre dezvoltarea noului super-sedan Stinger. Acesta trebuie sa rivalizeze de la egal la egal cu modelele asemanatoare de la BMW si Mercedes, iar pentru a face acest lucru a trebuit sa fie testat indelung.

Atat clientii cat si oficialii Kia asteapta foarte multe de la noul Stinger, iar pentru a se asigura ca va trece cu brio peste toate obstacolele si se va evidentia in raport cu rivalii din segment, inginerii au fost nevoiti sa supuna noul super-sedan la cateva probe extrem de dificile.

Kia Stinger pe Nurburgring

Cea mai grea parte a "bataliei" s-a dat pe unul dintre cele mai periculoase circuite din lume. Pe langa o gramada de soferi obisnuiti, o multime de piloti de Formula 1, unii chiar campioni mondiali, au fost ingenuncheati de aceasta intindere de asfalt din vestul Germaniei. Sir Jackie Stewart l-a numit "Iadul Verde", insa majoritatea pasionatilor il cunosc sub denumirea de Nurburgring Nordschleife.

Kia Stinger pe Nurburgring

Acesta are in total 20,8 kilometri si 90 de viraje, pe care noul Stinger le-a parcurs de nu mai putin de 480 de ori. Potrivit celor de la Kia, prototipul pe benzina a parcurs in doar cateva saptamani peste 10.000 de kilometri. Nici cel diesel nu este mai prejos, acesta din urma trecandu-si in cont peste 20.000 de kilometri rulati pe acest circuit.

Kia Stinger pe Nurburgring

Echipele de ingineri au studiat atent toate datele si au facut reglajele necesare, pentru ca totul sa fie perfect. Linia caroseriei a fost impinsa spre spate, in spatele aripilor si-au facut apartia niste prize de aer, o aripa spate discreta asigura apasarea optima la sol, iar pentru o manevrabilitate sporita, suspensia a fost ajustata.

Kia Stinger pe Nurburgring

Avand in vedere ca versiunea pe benzina are un propulsor V6 de 3.3 litri, capabil de 365 de cai putere si o acceleratie de la 0 la 100 in doar 4.9 secunde, putem spune ca avem un model de performanta, insa Kia sustine ca noul Stinger inseamna mult mai mult de atat.

Kia Stinger pe Nurburgring

"Noul Kia GT este un gran turismo pur-sange, o masina potrivita pentru distantele mari. [...] Noul GT nu are nimic de-a face cu faptul ca va fi primul care va ajunge la destinatie- aceasta masina pune accentul pe calatorie. Vorbim aici de pasiune," a declarat Gregory Guillame, designerul sef din cadrul Kia Motors Europe.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Kia Stinger pe Nurburgring
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2017