El este cel mai puternic Lotus de pana acum. Are 430 de cai si doar 1.258 de kilograme

El este cel mai puternic Lotus de pana acum. Are 430 de cai si doar 1.258 de kilograme
  • Lotus a lansat noul Evora GT430
  • Este cel mai rapid model din istoria brand-ului britanic
  • Vor fi construite numai 60 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Lotus si-au pus inginerii la treaba iar rezultatul final este o masina cu adevarat impresionanta. Botezat Evora GT430, acesta este cel mai rapid si cel mai usor model pe care l-a construit vreodata brand-ul fondat de Colin Chapman.

Daca esti in cautare de senzatii tari si vrei o masina cu o manevrabilitate extraordinara, asemanatoare cu a unui kart, atunci cu siguranta Lotus este producatorul spre care sa-ti indrepti atentia.

Lotus Evora GT430

De-a lungul anilor, compania britanica si-a creat un nume si o traditie in motorsport, iar experienta dobandita aici a fost folosita pentru a dezvolta unele dintre cele mai tari masini sport din toate timpurile.

Lotus Evora GT430

Acum, Lotus se ridica din nou la nivelul asteptarilor si lanseaza Evora GT430. Este o sportiva de numai 1.258 de kilograme, cu un aspect agresiv sustinut de multitudinea de elemente aerodinamice, inclusiv o aripa spate supradimensionata, din fibra de carbon, care genereaza o apasare la sol de 250 de kilograme.

Lotus Evora GT430

Interiorul este caracteristic brand-ului din Norwich, iar primele elemente care iti acapareaza atentia sunt scaunele sport Sparco, volanul, fetele usilor, bordul sau consola centrala, imbracate intr-o combinatie de piele si Alcantara. Lista de optionale include centuri in patru puncte sau un sistem de infotainment cu conectivitate Bluetooth, navigatie sau camera de marsarier.

Lotus Evora GT430Lotus Evora GT430

Constructorul britanic de automobile va construi numai 60 de exemplare, iar fiecare va veni impreuna cu un propulsor in sase cilindri, supraalimentat, care va trimite puntii spate 430 de cai putere si 440 Nm cuplu. Singura transmisie oferita este una manuala cu sase trepte, iar diferentialul este unul cu alunecare limitata, Torsen.

Lotus Evora GT430

Cel mai puternic Lotus de pana acum va atinge 100 de km/h in doar 3.7 secunde, inainte ca acul vitezometrului sa se opreasca in jurul valorii de 305 km/h. Comportamentul masinii poate fi ajustat cu ajutorul celor patru moduri de condus (Drive, Sport, Race si Off), dar mai ales cu ajutorul controlului tractiunii variabil.

Lotus Evora GT430

"Evora GT430 este o masina de referinta pentru Lotus. Greutatea scazuta si manevrabilitatea de varf, imbinate cu expertiza aerodinamica Lotus, definesc Evora GT430 ca un Lotus legendar. Este o masina cu adevarat frumoasa, finisata cu meticulozitate in fibra de carbon, folosindu-se cele mai noi descoperiri in aerodinamica si cele mai usoare materiale," a declarat Jean-Marc Gales, CEO-ul companiei britanice.

Lotus Evora GT430

Lotus Evora GT430

Lotus Evora GT430

Lotus Evora GT430

Lotus Evora GT430

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Lotus Evora GT430
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Iulie 2017