Era si cazul. BMW lanseaza i8 Roadster in 2018 cu un motor mai puternic si o baterie mai mare

Era si cazul. BMW lanseaza i8 Roadster in 2018 cu un motor mai puternic si o baterie mai mare
  • BMW va lansa i8-ul Roadster in 2018
  • Declaratia a fost facuta de CEO-ul constructorului bavarez
  • Versiunea decapotabila ar putea veni cu un motor mai puternic si cu o baterie mai mare
Distribuie pe Facebook

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in California, CEO-ul BMW a declarat ca mult-asteptatul i8 Roadster va fi lansat in 2018, la 6 ani de la debutul sau oficial.

BMW-ul i8 a fost pentru prima data prezentat ca si concept in anul 2011, si a atras privirea tuturor celor prezenti la Salonul Auto din Germania. Impulsionati de feedback-ul primit, inginerii constructorului bavarez si-au pus mintea la contributie, iar un an mai tarziu, BMW prezenta i8-ul Spyder la Salonul Auto de la Beijing.

Pana spre finalul anului trecut, versiunea decapotabila a i8-ului a intrat intr-un con de umbra, si a fost scoasa din nou la lumina o data cu confirmarea intrarii sale in productie la o data ulterioara.

Recent, la aproape un an de la acele declaratii, CEO-ul constructorului german, Harald Krueger, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in California, ca acest concept va lua forma modelului de productie i8 Roadster, si va fi lansat in 2018.

Chiar daca oficialul german nu a oferit alte informatii despre acesta, unele voci sustin ca va veni cu o serie de schimbari de design comparativ cu conceptul prezentat la Beijing.

In plus, s-a spulberat si zvonul conform caruia i8-ul Roadster va avea sub capota acelasi agregat hibrid ca si versiunea coupe. Potrivit ultimelor informatii, neoficiale ce-i drept, acesta ar urma sa beneficieze de un motor electric mai puternic si de o baterie de capacitate mai mare decat actualul model.

De altfel, este posibil ca pana la momentul lansarii Roadster-ului, i8-ul Coupe sa primeasca acelasi tratament, urmand ca cele doua versiuni sa aiba performante similare, sau foarte apropriate.

Distribuie pe Facebook
mai multe