Este cea mai rapida Skoda Octavia din toate timpurile, iar de astazi se vinde si in Romania.

Este cea mai rapida Skoda Octavia din toate timpurile, iar de astazi se vinde si in Romania.
  • Noua Skoda Octavia RS 245 porneste in Romania de la 30.397 euro
  • Automobilul ceh ascunde sub capota o motorizare 2.0 TSI de 245 CP
  • Sprintul 0 - 100 km/h se realizeaza intr-un timp de 6.6 secunde
Distribuie pe Facebook

Pretul de pornire, dar si specificatiile tehnice ale versiunii RS 245, in cele ce urmeaza.

La inceputul acestei primaveri, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in perioada 9 - 19 martie, Skoda dezvelea in fata intregii planete cea mai puternica si, totodata, cea mai rapida versiune din istoria modelului Octavia.

Comercializata sub indicativul RS 245, respectiva varianta a compactei cehe gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de doi litri si 245 de cai putere, cuplata fie la o cutie manuala cu sase rapoarte, fie la una automata, de tip DSG, cu sapte trepte de viteza.

Asa se face ca noua versiune de top a gamei Skoda Octavia nu are nevoie de mai mult de 6.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 kilometri pe ora, in timp viteza maxima este - deloc surprinzator, limitata electronic la 250 km/h.

Pe plan estetic, varianta comercializata sub indicativul RS 245 preia modelul celorlalte RS-uri si aduce in prim plan spoilere fata / spate agresiv stilizate, praguri laterale proeminente, eleron pentru portbagaj, jante de dimensiuni generoase si volan, plus scaune sport.

La nivel de dotari standard, cea mai puternica si, totodata, cea mai rapida versiune din istoria modelului Skoda Octavia propune un total de sapte airbag-uri, diferential electronic, dar si blocuri cu tehnologie LED sau pilot automat adaptiv.

Fara niciun cost suplimentar sunt oferite, de asemenea, si senzorii de parcare fata / spate, instalatia de climatizare automata, scaunele fata incalzite, ecranul tactil cu diagonala de opt inch si chiar sistemul de acces si pornire / oprire motor fara cheie botezat Kessy.

Si daca tot veni vorba despre costuri, varianta comercializata sub indicativul RS 245 porneste in Romania de la suma de 30.397 euro, in timp ce modelul echipat cu transmisia DSG in sapte rapoarte este mai scump cu 1.518 euro.

Skoda Octavia RS 245 - Poze Reale

Skoda Octavia RS 245 - Poze Reale

Skoda Octavia RS 245 - Poze Reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Skoda Octavia RS 245 - Poze Reale
mai multe