Este oficial. Primul crossover din istoria Jaguar debuteaza in toamna acestui an

Este oficial. Primul crossover din istoria Jaguar debuteaza in toamna acestui an
  • Versiunea de serie a conceptului C-X17 debuteaza in toamna acestui an
  • Primul crossover din istoria Jaguar are ca rivali modelele Audi Q5 si BMW X3
  • Pretul de pornire ar putea fi stabilit la suma de 30.000 de lire sterline
Distribuie pe Facebook

Industria auto din Marea Britanie pregateste un nou competitor pentru trio-ul german (aparent) imbatabil, format din modelele Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK.

L-am admirat pentru prima oara acum doi ani, cu ocazia evenimentului Frankfurt Motor Show 2013. Apoi, spre deosebire de majoritatea concept car-urilor, a tot continuat sa revina in atentia noastra, propunand noi combinatii de culori interioare si exterioare.

Spectaculosul C-X17 este insa pe cale sa lase deoparte distractiile si sa se apuce serios de treaba. Adica sa ia cu asalt linia de productie a britanicilor de la Jaguar si sa devina automobil de serie. Automobil de serie, plus rival pentru trio-ul german format din modelele de mare succes Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK (ce se va transforma ulterior in GLC).

Jaguar F-Pace - Poze SpionJaguar F-Pace - Poze Spion

Despre viitorul F-Pace, asa cum se va numi primul crossover sport din istoria companiei din Coventry, nu exista inca prea multe informatii oficiale pentru moment, cu exceptia faptului ca va debuta in premiera mondiala in toamna acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

In schimb, bursa zvonurilor este ceva mai generoasa din acest punct de vedere, sursele indicand adoptarea unei platforme realizate in mare parte din aluminiu, similara celei ce gazduieste (si) recent lansatul XE. Acelasi Jaguar XE ar putea reprezinta principala sursa de inspiratie si la nivelul gamei de motorizari, ceea ce inseamna ca viitorii clienti vor avea la dispozitie numeroase unitati pe benzina si motorina, atat cu patru, cat si cu sase cilindri.

Asta pentru inceput. Nu de alta, dar nu ar fi exclus ca primul crossover sport din istoria companiei din Coventry sa fie lansat, inainte de sfarsitul carierei sale, si intr-o versiune de inalta performanta F-Pace R, oferita in compania unei motorizari V8 supercharged.

Conform presei de specialitate din Marea Britanie, varianta de productie a spectaculosului Jaguar C-X17 Concept va avea un pret de pornire de aproximativ 30.000 de lire sterline. Asta inseamna 40.792 euro la cursul valutar al zilei de astazi.

Jaguar F-Pace - Poze Spion

Jaguar F-Pace - Poze Spion

Jaguar F-Pace - Poze Spion

Jaguar F-Pace - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Jaguar F-Pace - Poze Spion
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Aprilie 2015