Este oficial. Volvo S60 Polestar ajunge in Europa. Dar nu de unul singur!

Este oficial. Volvo S60 Polestar ajunge in Europa. Dar nu de unul singur!
  • Volvo dezvaluie noul V60 Polestar
  • Modelul ascunde sub capota 350 CP
  • Viteza maxima este de 250 km/h
Distribuie pe Facebook

Vesti bune pentru iubitorii de automobile de inalta performanta: oferit initial pe piata auto din Australia, noul Volvo S60 Polestar vine in cele din urma si in Europa. Dar nu de unul singur, ci alaturi de o versiune break.

Asemeni variantei sedan, noul Volvo V60 Polestar se bucura de prezenta sub capota a unui propulsor turbo cu sase cilindri in linie si o capacitate de trei litri, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 350 cai putere si 500 Newton-Metri. Valorile maxime sunt livrate si de-aceasta data catre toate cele patru roti, prin intermediul unei transmisii automate cu sase rapoarte si padele pozitionate in spatele volanului.

Volvo S60 si V60 Polestar

Drept urmare, primii 100 km/h vin dupa doar 4.9 secunde, in timp ce acceleratia de la 0 la 200 km/h se realizeaza in aproximativ 17.7 secunde. De asemenea, noul Volvo V60 Polestar se poate lauda cu rezolvarea intervalului 80 - 120 km/h in circa 4.7 secunde, in timp ce viteza sa maxima este limitata la pragul celor 250 de kilometri pe ora.

Volvo S60 si V60 Polestar

Si asta nu e tot. Pe langa caracteristicile mai sus mentionate, lista cu specificatii tehnice mai include si o suspensie sport echipata cu arcuri modificate si amortizoare Ohlins reglabile pe inaltime, dar si un sistem de franare inzestrat cu discuri perforate ce masoara 371 mm pe fata, respectiv 302 mm pe spate, plus etriere cu sase pistonase.

Volvo S60 si V60 Polestar

In ceea ce priveste aspectul estetic, noul Volvo V60 Polestar se remarca printr-un kit aerodinamic special proiectat, ce include prelungire pentru spoilerul fata, difuzor de aer pentru spoilerul spate si, nu in ultimul rand, un eleron pentru plafon, meniul vizual fiind completat in cele din urma atat de jantele din aliaj ce masoara un generos 20 inci, cat si de interiorul intesat cu numeroase accesorii sport.

Volvo S60 si V60 Polestar

Atat recent lansatul Volvo S60 Polestar, cat si noul Volvo V60 Polestar vor fi disponibile la vanzare pe patru continente diferite, in tari precum Canada, Elvetia, Japonia, Olanda, Suedia, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Mai multe informatii oficiale, printre care si pretul de achizitie sau numarul de exemplare ce va fi pus in vanzare, vor fi dezvaluite in cursul anului viitor.

Volvo S60 si V60 Polestar

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volvo S60 si V60 Polestar
mai multe